Haftanın Özeti: 172

Tasarım, İnovasyon

Indiegogo‘da destek arayan akıllı kalem eBeam, herhangi bir kağıtla kullanılabiliyor. Kağıt yoksa da problem değil, herhangi bir düz zemin yeterli. Kurulumu gayet kolay olan kalemle yazdıklarınızı aynı anda paylaşmak mümkün. Hedeflediği miktarın iki katına ulaşan eBeam, 40 bin Dolar toplamış durumda. Heyecan duymamak elde değil.

Intel’in ‘normal görünüşlü’ akıllı gözlüğü Vaunt ile ilgili detaylar ortaya çıktı. İnsanları ürkütecek bir kamera, basılacak bir buton, parlayan LCD ekran, hoparlör ya da mikrofon… Hiçbiri yok. 50 gramdan daha hafif olan gözlüğün aslında ekranı da yok, her şey retinanıza yansıyor. En az 18 saatlik pil ömrü olacağı söylenen gözlüğün satış tarihine dair bir bilgi yok. The Verge’in detaylı incelemesini aşağıda izleyebilir veya geniş özetini haberimizde okuyabilirsiniz.

Akhan Semiconductor adlı elektronik üreticisi, elmas ekranlı ilk telefonu üretmek için çalıştığını açıkladı. Miraj Diamond Glass’ın telefonların hassas elektronik ekranlarını kaplamak için kullanılan diğer bütün malzemelerden daha dayanıklı olduğu iddia ediliyor. 2019’da piyasada olması beklenen telefon, haliyle biraz pahalı olacaktır.

“Japonya’daki Seto İç Denizi‘nde yüzen küçük bir otel” şeklinde tanımlanan Guntû, Japon kültürüne özgü otellere benzer tarzda 38 misafire kadar konaklama sağlayabilen lüks bir gemi. Her biri okyanus manzarası olan terasa sahip 19 yolcu kabiniyle hizmet veren gemide seyir terası, spor salonu, ameliyathane, sauna ve halk banyosu gibi çeşitli özellikler bulunuyor.

2015 yılında kurulan Slovakya merkezli Ecocapsule şirketinin ev konseptinin ilk serisi hazır. Bu mikro evi kurmak için temele ihtiyaç duyulmuyor, sert ve düz bir zemin yeterli. Yakın zamanda bir açıklama yapan şirketi ilk olarak 50 adet ev satılacağını ve her birinin fiyatının 97 bin 800 Dolar olacağını söyledi.

Çin bir gemiye elektromanyetik top koyan ilk ülke olmuş olabilir. Bu silah, Wuhan’da eski bir çıkarma gemisinde tespit edildi ve görüntüleri internette hızlıca yayıldı. Savaşları kökten değiştirebilecek olan elektromanyetik toplar, barut patlamasının enerjisi yerine elektrik ve manyetizmayı kullanıyor. Yeni bir şey değil elbette ama bu hareketle Çin, kendi elektromanyetik silahını yıllardır karada deneyen Amerikan filosunu geçmiş olacak.

Son dönemde işleri iyi gitmeyen ünlü motosiklet markası Harley-Davidson, daha önce tanıttığı elektrikli modelini 2019’da üretmeye hazırlanıyor. Söz konusu prototipine yapay bir ses ekleyerek yanmalı motorun ses ve hissini vermeye çalışan şirket, geleneksel kullanıcılarını pek de heyecanlandıramamıştı.

Mercedes ve Bosch sürücüsüz taksi denemelerine başlıyor. Bu alanda yalnız değiller elbette. BMW, 2021 yılında otonom otomobillerini satmayı planlıyor ve Waymo, binlerce Chrysler minibüsü sipariş ediyor.

Hatırlatma: Hafta özetimiz toplam 5 sayfadan oluşuyor.Diğer kategorilere ait gelişmelere aşağıdaki listeden geçebilirsiniz.

Özet Başlıkları

  1. Türkiye ve dünyadan güncel gelişmeler.
  2. Bilim, teknoloji, yazılım, donanım.
  3. Dijital girişimler, yatırımlar, web siteleri.
  4. Dikkat çeken tasarımlar, inovatif ürün ve hizmetler.
  5. Sinema, TV, kültür/sanat gelişmeleri.

3 Yorum

  • En başından beri hemen her hafta her yazıyı takip ediyorum. 2-3 aylık bir ara vermiştim, içerikleri üzülerek yüzeysel buldum. Çok büyük bir emek var ve Halen çok değerli ancak, derinlik anlamında eskiden daha iyiydi… örneğin spacex haberine bakıyorum, otostopcunun galaksi rehberinden bahsediyor ama anlaşılmıyor. Verilen bilgilerin okuyucu tarafından bilindiği varsayılıyor… ellerinize sağlık

Yorum yazmak için tıklayın

Yorumunuz: