Haftanın Özeti: 138

12 - 18 Haziran 2017 tarihleri arasında Türkiye ve dünyadan haber, site, yazılım, donanım, cihaz, video ve trendler.

Sinema, TV, Kültür, Sanat

[inlinetweet prefix=”null” tweeter=”null” suffix=”null”]İsveç/Helsingborg’da ‘Başarısızlıklar Müzesi’ açıldı.[/inlinetweet] Psikolog Samuel West’in kurduğu müze 70’ten fazla başarısız ürün ve objeye ev sahipliği yapıyor. Müzenin amacı başarısızlığın herkes için -çokuluslu büyük şirketler de dahil- öğretici olduğunu gözler önüne sermek. Şimdiden turistlerin ilgisini çeken müzede sergilenenler arasında Donald Trump masa oyunu, Harley Davidson parfümü, Google Glass, Rejuvenique Elektrik Yüz Maskesi ve plastik bisiklet gibi ürünler yer alıyor.

Spotify, reklam destekli ücretsiz hizmetinden faydalanan kullanıcılar da dahil dünya çapında 140 milyon aboneye ulaştığını açıkladı. Bir yıl içinde 40 milyon yeni abone kazanan ve Mart ayı itibariyle 50 milyon ücretli abonesi bulunan Spotify dünyanın en büyük çevrimiçi müzik hizmeti sağlayıcısı konumunda. Ücretsiz abonelik hizmeti bulunmayan Apple Music’in ise 27 milyon abonesi bulunuyor. Spotify’ın Başkan Yardımcısı Jonathan Foster, Apple Music’in piyasaya girmesiyle çevrimiçi müzik hizmetlerinin popülerliğinin arttığını ve kendilerinin de daha hızlı büyüdüğünü belirtti.

[inlinetweet prefix=”null” tweeter=”null” suffix=”null”]Teknolojik distopya hikayeleri anlatan bilimkurgu dizisi Black Mirror kitap oluyor.[/inlinetweet] ‘Black Mirror Volume I’ başlığı ile Şubat 2018’de yayımlanacak kitabın editörlüğünü dizinin yaratıcısı Charlie Brooker yapacak. Kitap İngiltere’nin en büyük yayınevi Random House tarafından basılacakKitabın yazarları ise henüz açıklanmadı.

[inlinetweet prefix=”null” tweeter=”null” suffix=”null”]Marvel Sinematik Evreni’nin yeni filmi Black Panther’in ilk fragmanı yayımlandı.[/inlinetweet] Filmin yönetmen koltuğunda Fruitvale Station ve Creed filmlerinin başarılı ismi Ryan Coogler oturuyor. Captain America Civil War filminde karşımıza çıkan Black Panther’in kendi hikayesini anlatacak film 2018’de vizyona girecek.

Aralarında Netflix, HBO ve NBC Universal‘ın da bulunduğu [inlinetweet prefix=”null” tweeter=”null” suffix=”null”]30 adet eğlence şirketi, internet üzerindeki korsan içeriklerle mücadele etmek için bir araya geldi.[/inlinetweet] Yaratıcılık ve Eğlence Birliği (ACE) adı verilen grup, içerik üreticilerinin havuzdan daha fazla pay almasını sağlayacak ve emniyet görevlileriyle yakın bir şekilde çalışarak korsanların film ve dizileri çalmasını engelleyecek.

Teknoloji ne kadar değişirse değişsin vizyona giren filmleri izlemek için hala sinemaya gitmemiz gerekiyor. Son dönemde bazı şirketler tarafından yapılan girişimler bunu değiştirmek için epey çabalıyor. Bağımsız araştırma şirketi Moffett Nathanson Analisti Robert Fishman ve Netflix’in CEO’su Reed Hastings ise Netflix’in endüstriyi değiştirdiğini belirterek film stüdyolarının buna ayak uydurmak isteyeceğini düşünüyor. Hedef vizyon filmlerini eşzamanlı evlerde de izletebilmek.

Yeşilçam denince akla en çok samimiyet gelir. Bu samimiyet bazen güldürür, bazen de ağlatır. Bu hafta sizler için daha önceki listelerimizde yer almayan, göz yaşartan –ve internetten ücretsiz izleyebileceğiniz- birkaç Yeşilçam klasiğini derledik.

Bu derlemeden arkadaşlarınızı haberdar etmek için aşağıda yer alan sosyal medya paylaşım düğmelerini kullanabilirsiniz. Yeni özetlerden erken haberdar olmak için e-posta bültenimize abone olmayı unutmayın.

Fikir ve katkılarınızı yorumlarınızda bekler, hepinize iyi haftalar dileriz!

Özet Başlıkları

  1. Türkiye ve dünyadan güncel gelişmeler.
  2. Bilim, teknoloji, yazılım, donanım.
  3. Dijital girişimler, yatırımlar, web siteleri.
  4. Dikkat çeken tasarımlar, inovatif ürün ve hizmetler.
  5. Sinema, TV, kültür/sanat gelişmeleri.

1 Yorum

  • Facebook insanların günlük yaşantılarını duygularını paylaştıkları bir ortam olmaktan çıkıyor gibi. Diğer ülkelerden de bir çok arkadaşım var ve bunu gözlemliyorum. Artık hepimiz sadece takip ettiğimiz medya siteleri, video siteleri ya da kişisel ilgilendiğimiz gruplar dışında pek bişey görmüyoruz. Bunun onlar da farkındadır sanırım. Nereye evrilecek bu acaba. Özellikle 25 yaş altı facebooku terketti. Kendi oğlumdan biliyorum. Görüşlerinizi merak ediyorum. Teşekkürler.

Yorum yazmak için tıklayın

Yorumunuz:

e-Bülten Aboneliği