Sinema, TV, Kültür, Sanat
New York‘ta kendi evinin duvarlarına çizilmiş grafitilere zarar veren Gerald Wolkoff adlı mülk sahibi, mahkeme tarafından 6,7 milyon Dolar cezaya mahkum edildi. 21 grafiti sanatçısının 40’ın üzerinde eserini ‘tahrip’ eden Wolkoff’un kurbanlarından biri olan olan Akiko Miyakami’nin şu sözleri her şeyi açıklıyor: “Çizdiğim eserin beyaz boyayla kapatıldığını gördüğümde tecavüze uğramış gibi hissettim.”
İstanbul’da yaşayan grafik tasarımcı ve sanatçı Aykut Aydoğdu‘nun şiirsel çizimlerini buraya bırakıp Behance‘in sihirli dünyasına kapı açalım (bir kere şiirsel yazınca cümlenin gerisi kendiliğinden geldi).
Bunlar da Arjantinli meşhur çizer Al Margen‘in gerçekleri yüzümüze vuran işlerinden birkaçı.
Geleneksel tarama yöntemlerine göre daha ucuz olan bir teknik sayesinde, Pablo Picasso‘nun bir tablosunun altında başka bir tablo daha olduğu keşfedildi. Picasso’nun meşhur Crouching Woman (La Misereuse Accroupie) tablosunun altında bir Barcelona manzarası olduğunu ortaya çıkaran bu yeni teknik, taşınabilir olması açısından da önemli. Önümüzdeki dönem yeni ‘tablo altı keşifleri’ duyacağız gibi görünüyor.
Pakistan‘dan Comic Con manzaralarını görünce insan şaşırıyor ama sonra “herkes kendi doğusundaki ülkeyi hor görürmüş” tespiti aklına gelince başı öne eğiliyor. Bende öyle oldu en azından. Vice‘ın Lahor‘da düzenlenen etkinlikten izlenimleri şurada.
“Plak sesine hastayım ama dinlemek için gerekli teçhizata sahip değilim” diyenler için, 78 devirlik 80 binden fazla yabancı eser Archive.org’a yüklendi.
Marvel evreninin yeni filmi Black Panther, ABD’de bugüne kadarki en iyi beşinci açılışa imza attı. İlk üç günde 192 milyon Dolar hasılat elde eden film, karakterin yaratıcısı efsane Stan Lee‘den de tebrik aldı.
https://www.youtube.com/watch?v=_zUzizCblP0
6-17 Nisan tarihlerinde düzenlenecek olan İstanbul Film Festivali’nin afişi yayımlandı. Afiş minyatür serisiyle tanıdığımız Murat Palta’nın imzasını taşıyor.

Microsoft Kurucusu Bill Gates‘in gelecek ay Big Bang Theory dizisine konuk olacağı duyuruldu. Detay yok, bekleyip göreceğiz.
Geleneksel “Tool stüdyoya giriyormuş” dedikodularından biri değilse, grup 12 yılın ardından yeni bir albüm kaydedecek. Grubun gitaristi Adam Jones böyle diyor en azından. Kazandığı parayı video kliplere yatıran Tool yeni albüm vesilesiyle en azından bir YouTube kanalı açar belki.
https://www.youtube.com/watch?v=UUXBCdt5IPg
[box type=”info”]Bu derlemeden arkadaşlarınızı haberdar etmek için aşağıda yer alan sosyal medya paylaşım düğmelerini kullanabilirsiniz. Yeni özetlerden erken haberdar olmak için e-posta bültenimize abone olmayı unutmayın.[/box]
Fikir ve katkılarınızı yorumlarınızda bekler, hepinize iyi haftalar dileriz!













Bir yanıt yazın