Genel Gündem
Endonezya’da 1870’te doğduğu iddia edilen Mbah Gotho adlı adamın geçmişini araştıran yetkililer bu iddiayı doğruladı. Henüz bağımsız kaynaklarca doğrulanmayan bu bilgiye göre Gotho, şimdiye dek kaydedilmiş en yaşlı insan olan Fransız Jeanne Calment’ten 23 yaş daha büyük. Son üç aydır bakıma muhtaç şekilde yaşayan Gotho’nun, rekoru daha fazla geliştirme imkanı bulunuyor ancak yaşlı adam artık ölmek ve çocuklarının yanına gömülmek istediğini söylüyor.
Sırp asıllı ABD’li bilim adamı Nikola Tesla’nın önerisi doğrultusunda hayata geçirilen Yüksek Frekans Aktif Auroral Araştırma Programı ya da daha iyi bilinen ismiyle HAARP ABD Silahlı Kuvvetler tarafından yürütülmesinin de etkisiyle bugüne dek pek çok karanlık söylentinin konusu oldu. Geçtiğimiz aylarda programı devralan Alaska Fairbanks Üniversitesi ise araştırma tesisinin kapılarını halka açarak insanları yapılan bilimsel çalışmalarla ilgili fikir sahibi olmaya davet etti. Üniversite sözcüsü Sue Mitchell ‘İnsanlara düşünce kontrolü, iklim kontrolü ya da depremleri tetikleme gibi özel güçlere sahip olmadığımızı gösterebilmeyi umuyoruz.’ açıklamasında bulundu. İyonosferin özelliklerinin ve davranışlarının incelendiği tesis sahip olduğu ekipmanların gücü ve yaptığı deneylerin kapsamı sebebiyle insanlarda haklı bir endişeye sebep oluyor.
Norveç’te 8 bin kilometrelik alana yayılan ve 11 bin vahşi geyiğe ev sahipliği yapan milli parkta yıldırım düşmesi sebebiyle 300 vahşi geyik öldü. Norveç Çevre Ajansı tarafından yayınlanan üzücü karelerde 70 kadarı yavru geyik Kuzey Avrupa’nın en büyük yüksek dağ platosu olan Hardangervidda’nın yeşilliklerinde oldukları yere yığılmış görünüyor. Sürü halindeki geyiklerin kötü hava koşulları sebebiyle normalden daha fazla birbirlerine sokulmuş olabilecekleri düşünülüyor.
Ölümlüler için sıradan araç değerlendirmeleri yapan ‘RegularCars’ isimli YouTube kanalı rutininin dışına çıkarak Efsane Kara Şimşek’in efsane aracı KITT’i – the Knight Industries Two Thousand’ı değerlendirdi. Sonuç: Onu uzaktan sevmek aşkların en güzeli.
Bir trafik kazası, ışıklarda zamanında hareket etmeyen bir sürücü, gereksizce yapılan bir fren ya da öndeki aracı çok yakından takip eden bir sürücü trafik sıkışıklığına sebep olabilir. Kalabalık bir yolda trafiğin oluşması için tek bir sürücünün hata yapması yeterli. Otomobilleri insanlar kullandığı sürece bunu engellemek neredeyse imkansız. Ancak otonom araçlar yaygınlaştıkça trafikte daha fazla iletişim kuran ve kurallara daha fazla uyan arabalar olacak. Trafikte hiç insan sürücü kalmadığında ise hem trafik kazaları hem de trafik sıkışıklığı engellenebilir.
Sicim Kuramı’nın babalarından Michio Kaku ile bir röportaj yapıldı. Söyleşide sanal gerçekliğin hayatlarımızı ve alışveriş alışkanlıklarımızı nasıl değiştireceği, bu değişikliklerden en çok kimin faydalanacağı soruldu. Kaku’ya göre gözümüze takacağımız internet bağlantılı lensler sayesinde alışverişlerimiz hiç olmadığı kadar kolay olacak. Bu durumdan herkes faydalanacak çünkü hem müşteri hem de satıcı kar edecek.
Ikea deneyimleri genellikle yorucu ve bitiricidir. Gez gez bitmeyen reyonlar, kara su inen ayaklar, çift kavgaları, zorlu karar süreci derken o sıra sıra uzanan pufidik koltukların, davetkar yatakların, nevresimlerin içine gömülmemek için kendini zor tutanların sayısı az değildir. Çin’de ise Ikea müşterileri bu istekleri karşısında kendilerine mukayyet olmak zorunda değil. Dünyanın genelinde kültürel olarak ve IKEA kuralları bakımından kabul edilir olmayan teşhir ürününe oturma, uzanma hatta bunlar üzerinde basbayağı şekerleme yapma davranışı Çin kültürünün kendine has uyku davranışları ve alışkanlıkları sebebiyle burada tuhaf bir dokunulmazlığa sahip. Çinlilerin son derece doğal ve rahat bir şekilde uyudukları tek kamuya açık alan IKEA showroom’ları değil. Ülkede süpermarketlerde, çocuk parklarında, motosikletlerin üstünde, park halindeki araçların altında (?) kestiren kişilere rastlamak son derece mümkün. Ne derler bilirsiniz: Dayak buldun kaç, yatak buldun yat!
Gelişmeler devam ediyor! Sıradaki sayfaya aşağıdan geçebilirsiniz.
“5 Hack Mit” bana yıllara önce yazdığım ve Hürriyet Gazetesi teknoloji köşesinde Haluk Kalafat editörlüğünde çıkan
“Holywood’un Bilgisayar Yalanları” başlıklı kısa yazımı hatırlattı malesef yılları içinde hürriyer gazetsi arşivinde yok olmasına rağmen Uludağ sözlük ve fir forum sitesinde paylaşılmış. Hızlıca hacker olabilmek için malum siteyi unutmak lazım http://hackertyper.com
https://www.frmtr.com/komik-seyler/215393-holywood-un-bilgisayar-yalanlari-filmlerde-tum-bilgisayarlar-televizyon.html
http://www.uludagsozluk.com/k/holywood-un-bilgisayar-yalanlari/
Süpriz değil sürpriz olacak 4. sayfada gördüm tmm dedim ama 5. sayfada da görünce dayanamadım
Haklısınız, gözden kaçmış olmalı. Düzeltildi. Çok teşekkürler.
Volkswagen’in elektrikli araç haberinde yanlışlıkla araç içi Golf dışı Passat olarak geçmiş.
Bir de şu cümleye anlam veremedim, ancak haberin detayında kesilmemiş halini görünce anlam kazandı: “Ayrıca aracın iç kısmı geniş olacağı için daha çevik hareketlere sahip olacağı belirtildi.” Detay haberde: “Klasik arabalarla karşılaştırıldığında, aracın iç kısmının daha geniş olması ve aracın daha çevik hareketlere sahip olması bekleniyor.” olarak geçiyor.
bioring kampanyasının durumuna bir baksanız iyi olur. kampanya dolandırıcı çıkmış.