Sinema, TV, Kültür, Sanat
Netflix’in Castlevania dizisinin yapımcısı Adi Shankar, oldukça karanlık bir Pokemon parodisi hazırladı. Bu parodide Pokemon ustası Ash’in en sevdiği Pokemonu Pikachu ölüyor. Orijinal Pokemon serisinde savaş kaybeden Pokemonlar sadece bayılıyordu ancak The End of Pokemon (Pokemon’un sonu) adlı parodide Pokemonlar çok acı verici şekillerde ölebiliyor. Ash kendi Pokemonunu kaybettikten sonra Pokemon eğitmenliğine karşı savaş açıyor ve eğitmenlerin Pokemonları eğitmek için onlara acı çektirmesine izin vermemek için mücadele ediyor.
Uyarı: Aşağıdaki video rahatsız edici ve şiddet içeren görüntüler içerebilir.
Hafta içinde Breaking Bad hayranlarını heyecanlandıran bir gelişme yaşandı. Bryan Cranston (Walter White) ile Aaron Paul (Jesse Pinkman) 25 Haziran’da aynı anda aynı fotoğrafı Twitter’da paylaştı. Gönderilerine “yakında” notunu ekleyen oyuncuların paylaştığı fotoğraflarda iki adet eşek görüyoruz. Ne anlama geldiği net olarak anlaşılamasa da fotoğrafta gördüğümüz sepya tonu Breaking Bad’de görmeye alışkın olduğumuz tonları andırıyor. Bu gizemli paylaşımlar, akıllara Breaking Bad filmi çekilmesi ihtimalini getiriyor.
Soon pic.twitter.com/BN93cV0Swi
— Bryan Cranston (@BryanCranston) June 25, 2019
Beyrut merkezli kar amacı gütmeyen kuruluş Arap Görsel Kurumu (AIF), Arap ülkelerine, Kuzey Afrika’ya ve Arap diasporasına ait 22 bin fotoğrafı dijital hale getirdi ve internet üzerinden kullanıma sundu. Kurumun elinde aslında 500 binin üzerinde fiziksel fotoğraf var. Bunların dijital hale getirilmesi için daha fazla destek gerekiyor. AIF neticede 55 bin fotoğrafı dijitalleştirmeyi amaçlıyor. O zamana kadar elimizdekilerle idare etmemiz gerekiyor. Dijitalleştirilen fotoğraflardan bazılarını aşağıda görebilirsiniz:
Vahşi yaşam fotoğrafçısı Joel Sartore tüm dünyada hayvanat bahçelerini, doğal yaşam parklarını ve akvaryumları gezerek her türden hayvanı fotoğraflıyor. Bugüne kadar 9 bin 500 civarı memeli, kuş, balık, sürüngen ve omurgasız canlı fotoğraflayan Sartore’nin amacı, hayvanat bahçesi ve doğal yaşam parklarında bulunan 12 bin farklı türün tamamını fotoğraflamak. Bu çabaya destek olmak için National Geographic, Southampton Sanat Merkezi ve Uluslararası Fotoğrafçılık Merkezi’nin katkılarıyla düzenlene Photo Ark adlı sergide Sartore’nin bugüne kadar çektiği fotoğraflar sergilenecek. Hayvanların yakın çekim fotoğrafları, görenlerin hayvanlara daha fazla sempati duymasını sağlamayı ve onları korumak için insanları harekete geçirmeyi amaçlıyor.
Fotoğrafçı Gregg Segal, Senegal’den Birleşik Arap Emirlikleri’ne, Hindistan’dan Brezilya’ya çeşitli ülkelerden çocuklarla çalıştığı bir proje yaptı. Her bir çocuktan bir hafta boyunca yediği her şeyi not etmesini istedi. Daha sonra çocuklar stüdyoya getirilerek not ettikleri yemeklerin hepsi hazırlanıp çocuğun etrafına yayılacak şekilde yerleştirildi. Segal de her bir çocuğu kendi beslenme biçimiyle fotoğrafladı. Projenin odak noktasına çocukları koymasının sebebini “Yeme alışkanlıkları 9-10 yaşlarında oluşuyor. İleride değiştirilmesi de epey güç oluyor.” şeklinde açıklayan Segal’e göre bu projenin ortaya koyduğu en çarpıcı sonuç; zenginlerin yoksullara göre daha kötü beslenmesi. İlk başta kulağa garip gelse de aslında çok mantıklı. Mesela babası günlük 5 Dolar’dan az kazanan Anchal’ın annesi ancak mercimek, bamya, karnabahar gibi şeyler pişirebiliyorken maddi durumu iyi olan bir ailede yaşayan Shraman, Dominos pizza, Snickers, Cadbury çikolata gibi abur cuburlar yiyebiliyor.
Bugüne kadar kaç tane kitabınız ya da defteriniz suya maruz kaldığı için mahvoldu? Peki bir su birikintisine düşen ya da yağmurda ıslanan kitapları kurtarmanın bir yolu yok mu? Syracuse Üniversitesi Kütüphanesi, böyle bir durumda yapmanız gerekenleri anlatan kısa bir video hazırladı. Videoda, ıslanan kitabı önce kağıt havlu ile suyunu almamız daha sonra fan karşısında kurumaya bırakmamız ve son olarak yapraklarının düzleşmesi için birkaç gün ağır bir cisimle bastırmamız gerektiği anlatılıyor. Eğer hemen bunlarla uğraşmaya vaktiniz yoksa kitabı kilitli buzdolabı poşetine koyup buzluğa atabilirsiniz.
Fikir ve katkılarınızı yorumlarınızda bekler, hepinize iyi haftalar dileriz!
Özet Başlıkları
- Türkiye ve dünyadan güncel gelişmeler.
- Bilim, teknoloji, yazılım, donanım.
- Dijital girişimler, yatırımlar, web siteleri.
- Dikkat çeken tasarımlar, inovatif ürün ve hizmetler.
- Sinema, TV, kültür/sanat gelişmeleri.
Yorumunuz: