Yeni kuşak, sağlığı ebeveynlerinden daha kötü ilk kuşak olacak

Health Foundation, milenyum neslinin orta yaşa geldiğinde ebeveynlerinden daha kötü sağlığa sahip ilk nesil olabileceğini ifade ediyor.

Haber Özeti

Tam Sürüm

Milenyum nesli hiç artmayan maaşları, ev alamamaları ve sürekli tembel olarak yaftalanmaları sebebiyle zaten yeterince baskı hissediyor. Şimdi de Health Foundation tarafından yayımlanan bir raporda milenyum neslinin, orta yaşa geldiğinde ebeveynlerinden daha kötü sağlığa sahip ilk nesil olabileceği ifade ediliyor. Raporda iş, ilişkiler ve barınma sorunlarının 20’lerinde ve 30’larındaki insanları etkilediği bunun da kanser, diyabet ve kalp hastalığı riskini artırdığı söyleniyor.

Ortalama olarak bu trend uzun süreli stres, anksiyete, depresyon ve düşük yaşam kalitesi ile ilişkilendiriliyor. Raporda aynı zamanda milenyum neslinin, ebeveynlerinin kendi yaşlarındayken kazandığından daha az para kazanan ilk nesil olduğu da ifade ediliyor.

Yeni baskılar yeni sorunlar doğuruyor

Health Foundation Strateji Müdürü Jo Bibby “Bugün genç insanlar önceki nesillere göre çok farklı baskılarla karşılaşıyor.” diyor. Raporda milenyum neslinin belirsiz çalışma saatlerinden, işsizlikten ve proje tabanlı işlerden kaynaklanan psikolojik stres altında olduğu belirtiliyor. Ayrıca çoğu kişinin sosyal medyadan etkilendiği, hem dijital hem de gerçek hayattaki arkadaşlık ve ilişkileri devam ettirmek için baskı hissettiği ifade ediliyor.

Çalışmada taşları 22 ila 26 arasında değişen 2 bin kişiye yöneltilen sorulara göre güçlü bir ilişki ve destek ağı olduğunu söyleyenlerin oranı sadece yüzde 31. Yeterli ailevi ve finansal destek gördüğünü söyleyenlerin oranı ise yüzde 46. Katılımcıların yüzde 49’u ailesiden duygusal destek aldığını belirtirken yüzde 80’i sosyal medya yüzünden belirli bir şekilde davranmak için üzerinde baskı hissettiğini söylüyor.

Gençlerin yalnızlığı zihinsel sorunlara yol açıyor

Bu yıl içinde Londra Kraliyet Koleji tarafından yapılan bir çalışmada milenyum nesline mensup yalnız kimselerin depresyon ve anksiyete bozukluğu gibi zihinsel sağlık problemlerine sahip olma riskinin, diğer insanlarla daha fazla ilişki içinde hissedenlere oranla iki kat daha fazla olduğu belirtilmişti. Ulusal İstatistik Ofisi ayrıca milenyum neslinin diğer tüm yaş grupları arasında kronik yalnızlığa en yatkın grup olduğunu ifade etmişti.

Bibby The Times’a yaptığı açıklamada genç insanların sağlığı konusunda gelişmeler olmasına rağmen bunun çoğu gencin karşı karşıya olduğu riskli ve istikrarsız yaşam sebebiyle değişebileceğini söyledi. Epidemoloji Profesörü Michael Marmot ise gençlerin günümüzde sahip olabileceği zihinsel hastalıklar, suç ve benzeri sorunların yanı sıra mevcut problemleri gelecek için biriktirdiği fikrine katıldığını belirtti.

Kaynak: Business Insider

Milenyum nesli hiç artmayan maaşları, ev alamamaları ve sürekli tembel olarak yaftalanmaları sebebiyle zaten yeterince baskı hissediyor. Şimdi de Health Foundation tarafından yayımlanan bir raporda milenyum neslinin, orta yaşa geldiğinde ebeveynlerinden daha kötü sağlığa sahip ilk nesil olabileceği ifade ediliyor. Raporda iş, ilişkiler ve barınma sorunlarının 20'lerinde ve 30'larındaki insanları etkilediği bunun da kanser, diyabet ve kalp hastalığı riskini artırdığı söyleniyor. Uzmanlar ayrıca milenyum neslinin yalnızlık sebebiyle depresyon ve anksiyete gibi sorunlar yaşamaya da yatkın olduğunu belirtiyor.

1 Yorum

Yorum yazmak için tıklayın

Yorumunuz:

e-Bülten Aboneliği