Yapay zeka tişört tasarımı işine girdi

Yapay zekanın en son başarısı, havalı tişörtler tasarlamak oldu.

Haber Özeti

Tam Sürüm

New York merkezli moda girişimi Cross & Freckle’ın sattığı tişörtler ilk bakışta çok farklı durmuyor. Siyah ya da beyaz renkli tişörtlerin tanesi 25 Dolar. Her biri, New York City’yi anımsatan birer işlemeye sahip: güvercinler, pizza dilimleri ya da metrolarda sıkça görülen fareler.

Markanın kurucularından Sarah McBride, ürettikleri tişörtleri “New York City’nin yaz üniforması” olarak adlandırıyor. Ancak tişörtleri ne McBride ne de başka biri tasarladı. Tişörtler, yapay zeka tarafından tasarlandı. Cross & Freckle, yapay zekayı sadece tişört tasarımları için kullanmıyor. Markanın ismi ve logosu da Hipster Business Name Generator adlı sinir ağı tarafından üretildi.

Yapay zekanın çizimleri, küçük bir çocuğun karalamalarını ya da bir yetişkinin Paint’te çizebileceklerini andırıyor. Aslında yapay zekanın tasarımları, milyonlarca insanın Google’ın Quick, Draw (Acele et! Çiz!) adlı video oyununda karaladığı çizimler sayesinde yapıldı. Quick, Draw oyunu, Pictionary gibi bir oyun. Siz bir zürafa, ampul ya da pizza dilimi çiziyorsunuz, bilgisayar da onun ne olduğunu tahmin etmeye çalışıyor. Bu çizimler, Google’ın “dünyanın en geniş karalama veri seti” olarak adlandırdığı şeyi oluşturmuş oluyor.

Yapay zekanın moda sektöründeki yeri büyük

Moda sektörü, kıyafet üretme sürecinin çeşitli kısımlarında (trendleri takip etmekten müşterilere tavsiyelerde bulunmaya kadar) yapay zekadan faydalanıyor. Sanal stilistler, çevrim içi alışveriş yapanların ideal bedenlerini bulmalarına yardımcı olurken veriyle çalışan tavsiye motorları, müşterinin tarzına uyan kıyafetleri bulmayı sağlıyor. Küçük büyük çeşitli markalar, süreçlerine makinelerin maharetlerini dahil etmenin yollarını arıyor. Amazon daha geçtiğimiz hafta bu anlamda bir adım attı. Şirket, bir fotoğraftaki kıyafete benzer kıyafetleri bulmak için bilgisayarlı görme kullanan StyleSnap aracını tanıttı.

Ancak yapay zeka, sadece trendleri ön görmek değil özgün tasarımlar yaratmak isteyen tasarımcılar için yeni fırsatlar sunuyor. Mesela birkaç MIT mezununun kurduğu Glitch adlı şirket, derin öğrenme yazılımı tarafından tasarlanan elbiseler satıyor. Yapay zekayla çalışan sanatçı Robbie Barrat, geçtiğimiz yıl sinir ağları kullanarak Balenciaga için tamamen yeni bir koleksiyon üretmişti. Program, Balenciaga’nın kataloglarından, podyum şovlarından alınan görüntüleri inceleyerek özgün tasarımlar yapmıştı.

Kaynak: Wired

New York merkezli Cross & Freckle adlı girişim, tişörtlerini yapay zekaya tasarlatıyor. Tasarımlar, milyonlarca insanın Google'ın Quick, Draw (Acele et! Çiz!) adlı video oyununda karaladığı çizimler sayesinde yapıldı. Quick, Draw oyunu, Pictionary gibi bir oyun. Siz bir zürafa, ampul ya da pizza dilimi çiziyorsunuz, bilgisayar da onun ne olduğunu tahmin etmeye çalışıyor. Bu çizimler, Google'ın "dünyanın en geniş karalama veri seti" olarak adlandırdığı şeyi oluşturmuş oluyor. Yapay zekayı sadece tişört tasarımı yapmak için kullanmayan Cross & Freckle, markanın ismini ve logosunu da Hipster Business Name Generator adlı sinir ağı sayesinde bulmuştu.

Yorum Ekle

Yorum yazmak için tıklayın

Yorumunuz:

e-Bülten Aboneliği