Rusya dronla mücadele için ‘koçbaşı’ dronu kullanacak

Rusya, düşman dronlarla başa çıkmak için yeni tasarladığı ‘’koçbaşı’’ dronlarını tanıttı.

Yayın tarihi:

Kategori:

Karton bir oyuncak rokete benzetilen dron yükselerek düşman dronla çarpışıyor ve çarpma yeterince şiddetli olursa düşman drona zarar vererek onu düşürebiliyor.

Drone, kendi hacminden başka bir yük taşımadığı için, düşman dronlardan çok daha ucuza geliştirilmiş bir karşıt-dron teknolojisi olarak görülüyor. Aşağıdaki videonun 27. dakikasından itibaren dronu görev başında izlemek mümkün.

Virginia merkezli Deniz Analizleri Merkezi’nin danışmanı Samuel Bendett dronu “Bu, herhangi bir patlayıcı madde taşımayan, düşmanı indirmek için çarpışın şiddetli olmasını uman ‘aptal’ bir roket’’ şeklinde tanımladı. Dronun patlayıcı olmaması, maliyeti düşürmekle kalmıyor aynı zamanda çok yönlü olmasını da sağlıyor. Bendett’in dediğine göre ‘’’Düşman dronları düşürmek, dost askerlerin yakınında bir füze fırlatmaktan daha güvenli’.

Kaynak: Futurism


Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir