Raspberry Pi’ın masaüstü hali

Raspberry Pi satıcısı Element 14 şirketi, Raspberry Pi 3 ile kullanılabilecek yeni bir mini masaüstü kiti tanıttı. Kit 5 Haziran’da satışa sunulacak.

Raspberry Pi satıcısı Element 14 şirketi, Raspberry Pi 3 ile kullanılabilecek yeni bir mini masaüstü kiti tanıttı. Pi Desktop adı verilen kit, Raspberry Pi’ın işlem gücünü kullanmanın yanı sıra, SSD desteği için bir mSATA arayüzü de barındırıyor. 56 Dolar’a satılması planlanan cihaz 5 Haziran tarihinden itibaren Kuzey Amerika müşterilerine sunulacak.

Kitin kendisi, Raspberry Pi’ın 40-pinlik GPIO‘sunu (genel amaçlı giriş-çıkış) bulunduruyor. Cihazda mSATA arayüzü, bir güç kontrol ünitesi ve sistem saati bulunuyor. Ayrıca kit bir ısı azaltıcı, USB adaptörü ve sistem saati için bataryayla birlikte geliyor. Tabii ki kitin içinde Raspberry Pi’ı ve SSD’yi yerleştirecek alan ve bunları birleştirmek için gerekli cıvatalar da bulunuyor.

Daha şık bir Raspberry Pi deneyimi

Kiti aldıktan sonra kendi Raspberry Pi 3’nizi ve 1 TB’a kadar kapasiteli SSD’nizi satın almanız gerekiyor. Kit ve Raspberry Pi 3 toplamda 91 Dolar’a gelirken bir SSD bellek satın almak için de bir o kadar para harcamak gerekiyor. Element 14 cihazın direkt SSD üzerinden çalıştırılabileceğini söylüyor. Raspberry Pi 3, masaüstü cihaz için gerekli işlemci gücünün yanı sıra USB portları, Wi-Fi, Bluetooth, ethernet ve HDMI çıkışını sunuyor.

Pi Desktop’ın içinin nasıl olduğunu bilemiyoruz ancak satın alanların sistemi kurmak için biraz çabalaması gerekeceği düşünülüyor. Bu sebeple Pi Desktop’ın sıradan kullanıcılar için üretilmediğini söyleyebiliriz. Ancak halihazırda Raspberry Pi kullanan ya da bu alana ilgisi olan biriyseniz, Pi Desktop sayesinde evde kuracağınız sistemleri çok daha düzenli ve şık bir hale getirebilirsiniz.

Kaynak: PC World


Bir yanıt

  1. UnicornKnight avatarı

    Selamlar;

    Hatasız ya da minimum/tesviye edilebilir kusurlarla üretim yapabilen bir 3D Printer, amaca yönelik kaliteli filamentlerin kullanımı, sonrasında ise dilerseniz* (opsiyonel) airbrush ile boyamayı da dahil edebileceğimiz birçok müdahaleyi de dahil edersek -bu noktada bu hususlarla uğraşacak olan kişi ya da kişilerin montaj ve elektronik bilgilerini haiz olunuşlarını da hesaba katarak- hali hazırda yapılabilen ve yapılabilecek olanları göz önünde bulunduracak olursak -yine de en doğrusunu siz bilirsiniz fakat- özel olarak haberleştirilmeye değer bir ürün olduğunu sanmıyorum.

    Haberde bahsi geçen seri üretim unsurun maliyetine kıyasla bahsettiğim işlemler dizisinin her halükarda burada belirtilen rakamın çok daha altına geldiğini de göz önünde bulundurmalısınız. Üstelik şu “hazır” ürüne dair rakam ülkemizdeki açıkgöz ithalatçı/distribütörler eliyle ve yersiz vergilendirmelerle çok daha şişecektir, bedavadan az pahalı Raspberry ürünlerinin (misal Pi Zero) ülkemizdeki satış fiyatlarını düşünecek olursak bundan şüpheniz olmasın.

    İyi çalışmalar dilerim.

Yorumunuz: