PullString ile herkese bir ChatBot

Konuşan oyuncak üreticisi ToyTalk, chat botu hazırlamak için kullandığı PullString adlı uygulamayı kullanıma sundu.
  • Konuşan oyuncakları ile tanınan ToyTalk, kolayca chatbot hazırlamayı sağlayan bir uygulama geliştirdi.
  • PullString adlı uygulama sayesinde şirketler Facebook, Slack, Telegram gibi uygulamalar üzerinde çalışan botlar hazırlayabiliyor.

portfolio-pullstring-platform-big

Chat botları, insanların konuşmalarına karşılık vermesi için tasarlanan bilgisayar yazılımları. Eskiden sadece yazıyla iletişim kurabilen bu yazılımlar, ses algılama teknolojilerinin gelişmesiyle sesli olarak da iletişim kurabilmeye başladı. ToyTalk bu teknolojiyi oyuncaklara getiren bir şirket. Geçmişte konuşan Barbie ve akıllı telefon uygulamaları ile çocukların konuşarak iletişim kurabilecekleri oyuncaklar yaratan ToyTalk, ünlü animasyon şirketi Pixar‘ın eski çalışanları Oren Jacob ve Martin Reddy tarafından kuruldu.

Son dönemde chat botları oldukça yaygınlaştı ancak bir botun başarılı olması için konuşmasının akıcı olması gerekiyor. İnsanlar önceden seçildiği belli olan cevapları alınca tatmin olmuyorlar. ToyTalk bu yüzden yazarlarla çalışıyor ve chat botlarının akıcı diyaloglar kurmasını sağlıyor. Gerçek sohbet hissi veren uygulamalar da kullanıcıların beğenisini kazanıyor.

Şirket, birlikte çalıştığı yazarlara kolaylık sağlamak amacıyla PullString adlı bir uygulama geliştirdi. Bu uygulama ile yazarlar diyalogları metin kutularına yazarak işin kodlama kısmıyla hiç uğraşmadan chat botları hazırlayabiliyorlar. Herkesin kolaylıkla kullanabileceği uygulama sayesinde kendi chat botunuzu yaratmanız mümkün. Şirketin kurucularından Oren Jacob “Nasıl fotoğrafları düzenlemek için Photoshop ya da tabloları düzenlemek için Excel indiriyorsanız, chat botu düzenlemek için de PullString indirebileceksiniz” diyerek, kod yazmayı bilmeyenlerin de chat botu hazırlayabileceğini belirtti.

Botlar gittikçe yaygınlaşıyor

Geçtiğimiz yıl oldukça popülerleşen kurumsal mesajlaşma uygulaması Slack, diğer yazılımlarla entegre olarak çalışabilmesi ve chat botlarının kullanımına olanak sağlamasıyla ünlüydü. Artık Facebook Messenger da chat botlarını destekliyor. Bir başka mesajlaşma uygulaması Telegram da bir süredir chat botu kullanımını destekliyor.

Tüm bu gelişmelerin ardından piyasaya sürülen PullString ile şirketinizin müşteri hizmetlerini kolayca otomatize edebilir ve müşterilere her gün kullandıkları uygulamalar üzerinden 7/24 ulaşabilirsiniz. Slack’in bot özelliği ABD’de televizyon kanalları tarafından son dakika haberlerini paylaşmak için ya da restoranlar tarafından sipariş almak için kullanılıyor. Facebook’un da botları desteklemesi bu uygulamaların çok daha sık ve farklı alanlarda görülmesinin en büyük adımı olmuş gibi görünüyor.

BONUS BİLGİ: Bot konusuna değinmişken; hızlı mesajlaşma uygulaması Telegram kullanıcıları için Dünya Halleri’nin de yayınlanan haberleri hatırlatan bir bot uygulaması olduğunu hatırlatırız.

1 Yorum

  • Amirim, bizde bot dünyasına katkıda bulunmak için
    Facebook messenger üzerinde İstanbul’daki (şimdilik sadece İstanbul. Diğer iller de zamanla eklenecek) nöbetçi eczaneleri bulmanıza yardımcı bir chat bot geliştirdik.

    http://m.me/nobetcieczanebotu adresinden ‘selam’ vererek deneyebilirsiniz.

    Kullanim videosu da şöyle
    https://youtu.be/kmtWqs84RWg

    Deneyerek görüş ve önerilerinizi paylaşırsanız seviniriz.

    Beğenirseniz gelecek hafta özetinde görmeyi isteriz.

Yorum yazmak için tıklayın

Yorumunuz:

e-Bülten Aboneliği