Okuma güçlüğü olanlar için kelimeleri sesli okuyan akıllı gözlük

The Oton Glass, disleksi ya da başka bir okuma güçlüğü olan kişiler için tasarlanan, kişinin baktığı yerdeki kelimeleri sesli okuyan bir akıllı gözlük.

Haber Özeti

Tam Sürüm

Japonya merkezli bir şirket, disleksi ya da başka türlü bir okuma güçlüğü olanlar için kelimeleri sese dönüştüren bir çift akıllı gözlük geliştiriyor. 2012’den beri üzerinde çalışılan gözlük, Japonya’nın Kickstarter’ı (kitle fonlama sitesi) olan Campfire üzerinden bağış topluyor. Tasarımcıların hedefi tek bir gözlüğü yaklaşık 47 Dolar’a satabilmek için toplamda 93 bin 500 Dolar bağış almak.

The Oton Glass adlı gözlüğün iki tarafında iki küçük kamera ve bir kulaklık var. Gözlük camının yarısı kullanıcının gözünü yansıtmak için kullanılıyor böylece iç taraftaki kamera göz hareketlerini ve göz kırpmalarını takip edebiliyor. Kullanıcı bir yazıya bakıyor, önündeki yazının fotoğrafını çekmek için gözünü kırpıyor ve fotoğraf gözlükle bağlantılı Raspberry Pi bulut sistemine gönderiliyor. Sistem metni analiz edip kulaklık vasıtasıyla kullanıcıya okuyor.

Eğer sistem kelimeleri okuyamazsa, sorunu çözmek için bir çalışandan yardım alınabilecek. Bu fikirlerin çoğu, fotoğraf çekip sesli şekilde okuyabilen Google Çeviri hizmetine benziyor ancak o hizmeti kullanabilmek için telefonunuzu çıkarıp satırların üzerinde gezdirmeniz gerekiyor. The Oton Glass’ta ise sadece gözünüzü kırpmanız yeterli oluyor. Bu zamana dek Campfire üzerinden 11 bin 573 Dolar bağış toplayan şirket, hedefinin sadece yüzde 12’sine ulaşmış durumda. The Oton Glass, bu zamana dek çeşitli ödüller de aldı.

Kaynak: The Verge

Japonya merkezli bir şirket, disleksi ya da başka türlü bir okuma güçlüğü olanlar için kelimeleri sese dönüştüren bir çift akıllı gözlük geliştiriyor. Gözlüğün iki tarafında iki küçük kamera ve bir kulaklık var. Gözlük camının yarısı kullanıcının gözünü yansıtmak için kullanılıyor böylece iç taraftaki kamera göz hareketlerini ve göz kırpmalarını takip edebiliyor. Kullanıcı bir yazıya bakıyor, önündeki yazının fotoğrafını çekmek için gözünü kırpıyor ve fotoğraf gözlükle bağlantılı Raspberry Pi bulut sistemine gönderiliyor. Sistem metni analiz edip kulaklık vasıtasıyla kullanıcıya okuyor. Gözlüğü piyasaya sürebilmek için 93 bin 500 Dolar bağış toplaması gereken şirket henüz hedefinin sadece yüzde 12'sine ulaşabildi.

Yorum Ekle

Yorum yazmak için tıklayın

Yorumunuz:

e-Bülten Aboneliği