Kişisel denizaltı: Triton 6600/2

U.S Submarines Inc.’ın alt kuruluşu olan Triton Submarines iki kişinin kullanabildiği kişisel denizaltılar üretmeye hazırlanıyor.

Haber Özeti

Tam Sürüm

Triton Submarines, suyun 900 metre kadar altına inebilen derin dalış gemileriyle meşhur. Merkezi Florida’da bulunan şirket yakın zamanda yeni planlarına dair açıklamalarda bulundu. Şirket, iki kişinin kullanabildiği ve 2000 metre dikey menziliyle dünyanın en derine dalabilen akrilik denizaltısını üretmeye hazırlanıyor.

Çeşitli güvenlik önlemleri var

Triton 6600/2 adlı kişisel denizaltı 24 voltluk bataryası olan dört motor tarafından çalıştırılıyor. Böylece denizaltı saatte 5,6 km hızla ilerlerken pilot ve yolcu 12 saat boyunca yolculuğun tadını çıkarabiliyor. Kişisel denizaltının güvenlik önlemleri arasında 96 saatlik yedek oksijen, acil nefes ekipmanı, acil yiyecek ve su tedariği var. Güneş ışığı suyun sadece 210 metre kadar altına erişebildiği için mühendisler ‘6600/2’ye altı adet güçlü ışık kaynağı yerleştirmek için çalışıyorlar.

Triton Submarines, 2007 yılında insanlı batiskaflar (bir tür serbest dalış denizaltısı) üretmek için yola çıktığından bu yana derin dalış gemilerinin üretimi, tasarımı ve işletilmesi konusunda büyük başarılara imza attı. Triton, 1993 yılından beri insanlı batiskaf üreticisi olan U.S Submarines Inc.’ın alt kuruluşlarından biri.

Kaynak: Design Boom

Triton Submarines adlı şirket, iki kişi tarafından kullanılabilen ve dünyanın en derine dalabilen akrilik denizaltısı olma özelliğini taşıyan kişisel denizaltılar üretecek. Bu kişisel denizaltılar suyun yaklaşık 2000 metre kadar altına inebilecek. Aracın içinde her ihtimale karşı 96 saatlik yedek oksijen, yiyecek ve su ile acil nefes ekipmanı bulundurulacak.

Yorum Ekle

Yorum yazmak için tıklayın

Yorumunuz:

e-Bülten Aboneliği