Instagram alışveriş platformuna dönüşüyor

ABD'de faaliyet gösteren ve Bigcommerce adlı e-ticaret hizmetini kullanan şirketler artık Instagram'da alışveriş yapılabilen gönderiler paylaşabilecek.

Haber Özeti

Tam Sürüm

ABD’de faaliyet gösteren ve Bigcommerce adlı e-ticaret hizmetini kullanan şirketler artık Instagram’da alışveriş yapılabilen gönderiler paylaşabilecek. Intstagram’ın geçtiğimiz Kasım ayından bu yana denediği bu özellik ilk kez bu kadar geniş çapta uygulanıyor.

Instagram’ın alışveriş gönderilerini kullanan satıcılar aynı zamanda gönderilerinin analiz istatistiklerine de ulaşabilecek. Ürün tanımının kaç kişi tarafından görüntülendiği, kaç kişisinin ürün sayfasına gittiği gibi bilgiler satıcılarla paylaşılacak. Bigcommerce şu anda 50 bin adet KOBİ, 2 bin adet orta ölçekli işletme ve 25’ten fazla Fortune 1000 şirketi ile çalıştıklarını söylüyor.

Instagram’da gönderi açıklamalarında tıklanabilen linkler paylaşılamıyor. Bu yüzden alışveriş yapma imkanı sağlayan etiketler e-ticaret satıcılarının Instagram kullanıcılarını kendi mağazalarına çekmesinin en kolay yolu olacak. Instagram bu özelliği sunmadan önce e-ticaret satıcıları Curalate’in Like2Buy (satın almak için beğen) adlı hizmeti gibi çözümlere yöneliyordu. Instagram’ın Bigcommerce gibi e-ticaret platformlarıyla iş birliği yapması, bu tarz üçüncü parti hizmet sağlayıcılar üzerinde baskı oluşturuyor.

Instagram parasını çıkarıyor

800 milyon aylık aktif kullanıcısı bulunan Instagram, gönderi üzerinden alışveriş yapma özelliğini geçtiğimiz Kasım ayında denemeye başlamıştı. Şirket yapılan satışlardan pay almak yerine, şirketlerin gönderilerini, onları takip etmeyen kullanıcılara da göstermek için para alacak.

Instagram geçtiğimiz hafta yaptığı açıklamada iki milyon adet reklam veren kullanıcısı olduğunu söylemişti. Bu rakam Mart ayında bir milyondu. Alışveriş imkanı sağlayan gönderiler, reklam verenlerin platform üzerinde daha fazla para harcamasını sağlayabilir. Ayrıca kullanıcılar alışveriş yapmak için başka sitelere gitmeyeceğinden, Instagram’da geçirilen süre de artacak.

Facebook şimdilik Instagram’ın reklamlardan ne kadar para kazandığını açıklamıyor ancak bu alan şirket için önemli bir gelir kaynağı haline gelebilir. Instagram’ın reklam programı daha şimdiden Facebook’un platformu satın almak için harcadığı 1 milyar Dolar’ı haklı çıkarır nitelikte. Üstelik 2012’de Facebook tarafından satın alındığında Instagram hiç para kazanmıyordu.

Şimdilik sadece ABD’de

Bigcommerce entegrasyonu şimdilik sadece ABD’de faaliyet gösteren, aktif bir Facebook Dükkanı bulunan ve ABD Doları ile satış yapan işletmeler tarafından kullanabiliyor. Bu hizmetin ne zaman diğer ülkelerde de kullanılabileceği konusunda ise herhangi bir açıklama yapılmadı. Instagram’ın kullanıcılarının yüzde 80’inin ABD dışında olduğu göz önünde bulundurulduğunda, bu hizmetin diğer ülkelerde de kullanılmaya başlaması beklenmedik bir gelişme olmaz.

Kaynak: TechCrunch

ABD'de faaliyet gösteren ve Bigcommerce adlı e-ticaret hizmetini kullanan şirketler artık Instagram'da alışveriş yapılabilen gönderiler paylaşabilecek. Intstagram'ın geçtiğimiz Kasım ayından bu yana denediği bu özellik ilk kez bu kadar geniş çapta uygulanıyor. Instagram'ın alışveriş gönderilerini kullanan satıcılar aynı zamanda gönderilerinin analiz istatistiklerine de ulaşabilecek. Ürün tanımının kaç kişi tarafından görüntülendiği, kaç kişisinin ürün sayfasına gittiği gibi bilgiler satıcılarla paylaşılacak. Instagram yapılan satışlardan pay almak yerine, şirketlerin gönderilerini, onları takip etmeyen kullanıcılara da göstermek için para alacak.

1 Yorum

Yorum yazmak için tıklayın

Yorumunuz:

e-Bülten Aboneliği