Gücünü sürücüden alan elektrikli scooter

Scrooser adlı araç, kas gücüyle çalışan scooter'ları elektrikli motorlarla birleştirerek az eforla çok mesafe kat etme imkanı sağlıyor.

Haber Özeti

Tam Sürüm

Alman GmbH & Co. şirketi tarafından geliştirilen Scrooser adlı araç, kas gücüyle çalışan scooter’ları elektrikli motorlarla birleştirerek yepyeni bir deneyim sunuyor. Scrooser, ‘Impulse Drive’ adı verilen sistem sayesinde, sürücünün bacaklarını kullanarak hareket ettirdiği aracın hızına motoruyla destek oluyor. Böylece küçük bir eforla uzun mesafeler kat edilebiliyor ve sürücü çok daha az yoruluyor.

Motorsuz scooter‘lar gibi kullanılan Scrooser, saatte 4 km hızın üzerine çıktıktan sonra her itişte motoru 30 saniyeliğine harekete geçiriyor. Aracın mevcut hızından faydalanan motor az enerjiyle çok mesafe kat edilmesine imkan veriyor. Aracın 36 voltluk 22,4 Ah bataryası ile yol koşullarına ve sürüş tarzına bağlı olarak, 55 km mesafe kat etmek mümkün. 1 saatte yüzde 80’i şarj olabilen bataryayı tamamen şarj etmek için 2,5 saat beklemek gerekiyor.

Sürücünün ayaklarını koyduğu bölgenin hemen altında bulunan batarya sürüş esnasında hiç görülmüyor ve şarj edileceğinde kolayca çıkarılıp taşınabiliyor.

Saatte 25 km hız

Scrooser’ı hiç kas gücü kullanmadan elektrikli motor olarak kullanmak da mümkün ancak bu tarz kullanımda batarya çok daha az dayanıyor. Saatte 25 km hıza ulaşabilen Scrooser’ın ayrıca maksimum hızı saatte 6 km olarak sınırlandırılmış kaldırım versiyonu da bulunuyor.

Aracın tasarımı oldukça sade ve şık. Pure ve Prime adında iki farklı modeli ve bir çok farklı renk seçeneği bulunan Scrooser, modeline göre 3 bin 773 Avro (yaklaşık 14 bin 940 Lira) ya da 3 bin 992 Avro’dan (15 bin 807 Lira) satışa sunuluyor.

Kaynak: Scrooser

Alman GmbH & Co. şirketi tarafından geliştirilen Scrooser adlı araç, kas gücüyle çalışan scooter'ları elektrikli motorlarla birleştirerek yepyeni bir deneyim sunuyor. Scrooser, 'Impulse Drive' adı verilen sistem sayesinde, sürücünün bacaklarını kullanarak hareket ettirdiği aracın hızına motoruyla destek oluyor. Böylece küçük bir eforla uzun mesafeler kat edilebiliyor ve sürücü çok daha az yoruluyor.

1 Yorum

Yorum yazmak için tıklayın

Yorumunuz:

e-Bülten Aboneliği