ABD menşeli havacılık şirketi Hermeus, geçtiğimiz hafta başında yaptığı açıklamada, yapılması planlanan uçağın Mach 5 hızına kadar çıkacağını belirtti. Böyle bir uçakla New York ve Paris arası yolculuk, yedi saatten 90 dakikaya düşebilir.
Hermeus yetkilileri proje için gerekli finansal desteğin bir kısmını Khosla Ventures’un sağladığını söyledi ama miktarla ilgili bir bilgi verilmedi. Bu destek Hermeus’un süpersonik uçağın inşasına başlamak için gereken başlangıç teknolojilerine erişmesini sağlayacak.
Başka bir hızlı uçak daha yolda
Üç sene önce Boom Supersonic şirketi de kendi hızlı uçak projesini kamuoyuyla paylaşmıştı. Şirket 2019 Ocak ayı itibariyle 140 milyon dolardan fazla para toplamış durumda ve şirket yetkilileri uçağın 2020’lerin ortalarında kullanılır hale geleceğini belirtiyor. Açıklamaya göre Virgin Group ve Japonya Havayolları şimdiden 30’ar uçak sipariş etti.
Yapım süresince sadece var olan teknoloji ve materyallerden faydalanılacak olmasına rağmen Hermeus’un planladığı uçağın Boom Supersonic’in uçağından daha hızlı olacağı düşünülüyor.


Bir yanıt yazın