Dünyanın en hızlı uçağı ile New York – Paris arası 90 dakikaya inecek

Hermeus, dünyanın en hızlı uçağını yapacağını duyurdu. Uçağın 8 ila 10 yıl içinde piyasaya çıkması öngörülüyor.

Haber Özeti

Tam Sürüm

ABD menşeli havacılık şirketi Hermeus, geçtiğimiz hafta başında yaptığı açıklamada, yapılması planlanan uçağın Mach 5 hızına kadar çıkacağını belirtti. Böyle bir uçakla New York ve Paris arası yolculuk, yedi saatten 90 dakikaya düşebilir.

Hermeus yetkilileri proje için gerekli finansal desteğin bir kısmını Khosla Ventures’un sağladığını söyledi ama miktarla ilgili bir bilgi verilmedi. Bu destek Hermeus’un süpersonik uçağın inşasına başlamak için gereken başlangıç teknolojilerine erişmesini sağlayacak.

Başka bir hızlı uçak daha yolda

Üç sene önce Boom Supersonic şirketi de kendi hızlı uçak projesini kamuoyuyla paylaşmıştı. Şirket 2019 Ocak ayı itibariyle 140 milyon dolardan fazla para toplamış durumda ve şirket yetkilileri uçağın 2020’lerin ortalarında kullanılır hale geleceğini belirtiyor. Açıklamaya göre Virgin Group ve Japonya Havayolları şimdiden 30’ar uçak sipariş etti.

Yapım süresince sadece var olan teknoloji ve materyallerden faydalanılacak olmasına rağmen Hermeus’un planladığı uçağın Boom Supersonic’in uçağından daha hızlı olacağı düşünülüyor.

Kaynak: Ars Technica

ABD menşeli havacılık şirketi Hermeus, geçtiğimiz hafta başında yaptığı açıklamada, Mach 5 hızına kadar çıkacak bir uçak yapmayı planladığını belirtti. Böyle bir uçakla New York ve Paris arası yolculuk, yedi saatten 90 dakikaya düşebilir. Hermeus yetkilileri proje için gerekli finansal desteğin bir kısmını Khosla Ventures’un sağladığını söyledi ama miktarla ilgili bir bilgi verilmedi. Bu destek Hermeus’un süpersonik uçağın inşasına başlamak için ihtiyaç duyduğu başlangıç teknolojilerine erişmesini sağlayacak.

1 Yorum

  • Geliştirme/teori aşamasında olan bu tip uçakların bana göre “ekonomik” nedenlerden biri zaman kaybını bir hayli azaltması. İkince neden, gelişmiş teknolojiyle daha verimli ve Concorde’dan ve belki de günümüz uçaklardan bile çok daha az yakıt harcayacak motorlar/sistemler. Üçüncü neden, kullanılacak materyalin daha hafif olması, ki bu da bu uçakların daha az yakıt sarfiyatı yapması demek. Dördüncü neden ise bu kısa seyahat boyunca yemek servisi ortadan kalkacak ve bu da şirketler için daha fazla kâr anlamına gelmesi demek. Tüm bu nedenler bir araya geldiğin de, sanılanın aksine bu uçaklarla seyahat edecek yolcular için pahalı bilet değil, daha ucuz bilet anlamına gelecek diye düşünüyorum.

Yorum yazmak için tıklayın

Yorumunuz:

e-Bülten Aboneliği