Çocuklara retro oyunlarla kod eğitimi

Raspberry Pi Foundation'ın sistemini kullanan Pip adlı retro oyun konsolu, çocukları eğlendirirken kod eğitimi vermeyi amaçlıyor.

Haber Özeti

Tam Sürüm

Raspberry Pi Foundation, 2012 yılında piyasaya sürdüğü düşük maliyetli mikrobilgisayarları sayesinde yaratıcılığı teşvik ediyor. Raspberry Pi Foundation’ın elektronik sistemi Birleşik Krallık’taki Kano ve pi-top gibi kod eğitimi girişimleri tarafından da kullanılıyor.

Şimdilik sadece prototip

Şimdi de Pi’ın sistemini temel alan başka bir girişim, kod eğitimi veren bir konsol çıkarmaya hazırlanıyor. Şu anda Kickstarter’dan bağış toplayan Pip, yeni nesil taşınabilir bir oyun konsolu. Konsolun amacı, çocukların oyun oynamasını sağlarken bir yandan da Curiosity adlı tarayıcı temelli platformda kodlamayı öğrenmelerini sağlamak. Ekip, konsolun JavaScript, Python, Lua, HTML/CSS ve PHP’de kodlama yapmayı sağlayacağını söylüyor. Şimdilik sadece bir prototip olan Pip, Kickstarter’daki 30 bin Pound’luk hedefine ulaşmaya çalışıyor.

Satış fiyatının 200 Pound olması beklenen konsolu, ön siparişle 150 Pound’a satın almak mümkün. Pip’in tasarımcıları, konsolu diğer kodlama eğitimi araçlarından ayıran şeyin kolayca taşınabilir olması, entegre dokunmatik ekranı ve açık uçlu programlanabilirliği olduğunu söylüyor. Konsolun yaratıcıları Sukhvir Dhillon ve Jason Frame, “Pip, herhangi bir yerden satın alınabilecek ucuz elektronik parçalarla çalışabiliyor. Konsol şu anda standart dilleri destekliyor fakat ileride daha fazla dil seçeneği eklemeyi düşünüyoruz. Bizim amacımız fikir ve yaratıcılık arasındaki engelleri kaldırmak. Pip sayesinde fikirleri hayata geçirmek kolaylaşacak.” diyor. Ayrıca, kullanıcıların SD kartı değiştirerek Pip’i bilgisayara dönüştürebileceğini belirtiyorlar.

Pip’in yaratıcıları cihazı ilk etapta ebeveyn ve nispeten büyük çocukların kullanımına sunacak fakat ileride eğitim kurumlarında da kullanılmasını amaçlıyorlar. Ekip, “Konsolun yazılımı, öğrencilerin kod yazarak okulda buldukları materyaller üzerinde denemeler yapmasına imkan sağlayacak.” diyor. Eğer hedefe ulaşılırsa konsol 2018 yılında kargolanacak.

Kaynak: Tech Crunch

Raspberry Pi Foundation, 2012 yılında piyasaya sürdüğü düşük maliyetli mikrobilgisayarları sayesinde yaratıcılığı teşvik ediyor. Raspberry Pi Foundation'ın elektronik sistemi Birleşik Krallık'taki Kano ve pi-top gibi kod eğitimi girişimleri tarafından da kullanılıyor. Şimdi de Pi'ın sistemini temel alan başka bir girişim, kod eğitimi veren bir konsol çıkarmaya hazırlanıyor. Şu anda Kickstarter'dan bağış toplayan Pip, yeni nesil taşınabilir bir oyun konsolu. Konsolun amacı, çocukların oyun oynamasını sağlarken bir yandan da Curiosity adlı tarayıcı temelli platformda kodlamayı öğrenmelerini sağlamak. Ön sipariş vererek satış fiyatının 200 Pound olması beklenen konsolu 150 Pound'a satın almak mümkün. Pip'in tasarımcıları, konsolu diğer kodlama eğitimi araçlarından ayıran şeyin kolayca taşınabilir olması, entegre dokunmatik ekranı ve açık uçlu programlanabilirliği olduğunu söylüyor. Ekip, "Konsolun yazılımı, öğrencilerin kod yazarak okulda buldukları materyaller üzerinde denemeler yapmasına imkan sağlayacak." diyor. Eğer hedefe ulaşılırsa konsol 2018 yılında kargolanacak.

1 Yorum

Yorum yazmak için tıklayın

Yorumunuz:

e-Bülten Aboneliği