Casio’dan ‘2,5D’ Yazıcı teknolojisi

Elektronik firması Casio, görme engelli öğrencilerin eğitimine yardımcı olmak için kabartmalı çıktılar alabilen 2.5D Printer'ı geliştirdi.

Haber Özeti

Tam Sürüm

Ünlü elektronik üreticisi Casio, görme engelli öğrencilerin eğitimi için kullanılabilecek 2,5D Printer adında bir teknoloji geliştirdi. Üç boyutlu çıktı alabilen yazıcılardan ilham alan teknoloji, iki boyutlu yüzey üzerine küçük kabartmalar yerleştirerek görme engellilerin de bu görselleri zihninde canlandırabilmesini sağlıyor. Yazıcıda görseller sadece bir dakika içerisinde 2,5 boyutlu olarak yazdırılabiliyor.

Casio’nun bu teknoloji için hazırladığı sayfada, 2.5D Printer ile tıp ve sağlık alanında eğitim vermek amacıyla insan vücudunun detaylı bir şekilde aktarıldığı çıktılar alınabileceği belirtiliyor. Aynı şekilde biyoloji eğitimi için de görsellerin 2,5 boyutlu olarak yazdırılması öğrencilerin bahsi geçen yaşam türlerinin şeklini daha kolay algılayabilmesini sağlıyor.

2.51

Bu teknoloji ile yazdırılan haritalar da hem görme engellilerin bulundukları çevrede daha kolay dolaşabilmesine hem de coğrafya eğitimine yardımcı oluyor. Buna benzer kabartmalı topografya haritaları zaten günümüzde öğrencilere yer şekillerini öğretmek amacı ile kullanılıyor.

2.52

Matematik ve finans

Tanıtım sayfasında ayrıca 2.5D Printer ile yazdırılan grafikler ile matematik ve finans eğitimi verilebileceği belirtiliyor. Tabii ki bu grafikler sadece eğitim amaçlı kullanılmak zorunda değil. Görme engelli çalışanlar bu teknoloji ile çalıştıkları şirketin finansal durumu hakkında kolayca bilgi edinebilir.

pic05_large

Halen geliştirme aşamasında olan 2.5D Printer Las Vegas’ta düzenlenen 2016 Tüketici Elektroniği Fuarı‘nda 1 Haziran’dan 1 Eylül’e kadar görülebilir. Teknolojinin uygulamaları ile ilgilenenler internet sitesindeki formu doldurarak hem 2.5D Printer ile ilgili detaylı bilgi edinip hem de 25 dolarlık Amazon hediye çeki kazanma şansı kazanabiliyor.

2.5

Casio'nun geliştirdiği 2.5D Printer adlı teknoloji sayesinde sadece bir dakika içerisinde hafif kabartmalı çıktılar alınabiliyor. Görme engellilerin görselleri daha kolay algılayabilmesini sağlayan '2,5 boyutlu' çıktıların eğitim alanında kullanılabileceği belirtiliyor. Ayrıca bu yöntemle üretilen haritaların görme engellilerin bulundukları çevrede gezinmesine yardımcı olacağı, grafiklerin de detaylı finansal bilgiler edinmek için ideal olacağı ifade ediliyor.

Yorum Ekle

Yorum yazmak için tıklayın

Yorumunuz:

e-Bülten Aboneliği