Apple çalışanları ‘cama çarpmaya’ devam ediyor

Apple’ın yeni genel merkezinde çalışanlar cam duvarlara çarpmaktan kendilerini alamıyorlar.

Yayın tarihi:

Kategori:

Bloomberg’ten Mark Bergen, Apple’ın yeni genel merkezindeki bir sorun hakkında, “Dikkatleri dağılmış çalışanlar, yüzlerini ofislerin çalışma alanlarını oluşturan cam bölmelere çarpmaya devam ediyor” dedi.

Bergen, bazı kişilerin camlara post-it notları yapıştırdığını ve böylece çarpmayı önlediğini söylüyor. Ne yazık ki, bu kağıtların “binanın tasarımını bozduğu gerekçesiyle” ortadan kaybolduğu bildirildi. Belki de görünmezlik pelerini giyen Apple’ın Gestapo ajanları tarafından kaldırıldı?

Steve Jobs, 2006’da ünlü İngiliz mimar Norman Foster ile beraber kendi fikrini temel alarak dev cam bölmeler ve karbon fiber kullanılarak inşa edilmiş dev bir yüzük şeklindeki şirketin yeni genel merkezini tasarlamıştı. Jobs, son kamuya açık görüntüsünde Apple’ın “dünyanın en iyi ofis binasını inşa etmeye yönelik bir atılım” yaşadığını ilan etmişti, mimarlık öğrencilerinin binayı görmek için oraya geleceklerini düşünüyordu.

Muhtemelen yanılmadı çünkü bu, dünyadaki en büyük kavisli cam levhaların her biri 14.93 metreye 3.2 metre uzunluklarında ve bunlardan 3 bin tane var. Bu 5 milyar Dolar’lık binanın her santimi dikkatli bir şekilde planlandı; her yüzey özenle üretildi ve kusursuzca yerleştirildi. İş çok zordu ve mükemmellik takıntısı çok yüksekti bu da birçok gecikmeye yol açtı. Başlangıçta 2015’te açılması planlandı ancak nihayet Nisan 2017’de açıldı.

Reuters’in raporuna göre, Apple ve müteahhitler arasında binaların inşaat şartnameleri hakkında sürekli uyuşmazlıklar vardı. Bütün süreç kabus gibi devam etti. Yine de, Apple’ın bu şüphesiz etkileyici neo-fütürist bir yapıya sahip olma çabasına karşılık komik bir kusur var. Belki de Apple çalışanları ve hepimiz, telefonlarımıza o kadar çok odaklanmayı bırakmalı ve ileriye bakarak yürümeliyiz.

Kaynak: Co.design



Bir yanıt

  1. Limon Kolonyası avatarı
    Limon Kolonyası

    Apple’ın Appstore’ları da camdan, hatta giriş saçakları bile cam. Sanırım çalışanlar ve müşteriler arasında ki bariyeri kaldırıp sosyalleşmeyi sağlamak amaçlanmış.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir