2018 Milyarderler Listesi açıklandı

Forbes 2018 Milyarderler Listesi'ni açıkladı. Listeye giren milyarderlerin toplam serveti 9,1 trilyon Dolar değerinde.

Haber Özeti

Tam Sürüm

Dünyanın dört bir yanındaki girişimciler kripto paralardan gelinliğe kadar her şeyden para kazanmaya devam ederken kapitalizmin küresel fethi sürüyor.

Forbes, 72 ülkeden 2 bin 208 milyarder belirledi. Bu yıl listeye ilk kez Macaristan ve Zimbabwe’den milyarderler girdi. Milyarderlerin toplam servetlerinin değeri 9,1 trilyon Dolar. Yani geçtiğimiz yıla kıyasla yüzde 18 oranında bir artış söz konusu. Milyarderlerin ortalama net serveti ise 4,1 milyar Dolar.

Listede 585 vatandaşı bulunan ABD, milyarderler konusunda başı çekiyor. ABD’nin ardından 373 milyarder ile Çin geliyor. Forbes Milyarderler Listesi tarihinde ilk kez 100 milyar Dolar sınırını aşan kişi Amazon CEO’su Jeff Bezos oldu. Bezos’un serveti bir yılda 39 milyar Dolar’dan fazla artarak listede bir yıl içinde bu kadar büyük bir sıçrama gösteren ilk servet oldu. Bezos, Bill Gates’i ikinci sıraya düşürerek ilk sıraya yerleşti. Bill Gates’in 2018 serveti 90 milyar Dolar iken Jeff Bezos’un serveti 112 milyar Dolar.

Listede 259 yeni isim var

Listenin birinci ve ikinci sırasında yer alanlar arasındaki fark 2001’den beri bu kadar büyük olmamıştı. 72 milyar Dolar servete sahip olan Bernard Arnault ise 2012 yılından sonra ilk kez ‘Avrupa’nın en zengini’ unvanını yeniden kazanmış oldu. Listede yeni isimler de var tabii ki; ilk kripto para milyarderleri, Hatchimals ve PAW Patrol şirketlerinin ardındaki oyuncak şirketinin sahibi olan iki Kanadalı, çevrimiçi perakende şirketi Wayfair’ın kurucusu olan iki Amerikalı, In-N-Out Burger’ı işleten 35 yaşındaki kadın varis. Bu kadar güçlü bir yılda bile, 10 tanesi Suudi Arabistanlı olmak üzere 121 milyarder azalan servetleri ya da politik rüzgarlar yüzünden listeden çıktı.

Yıldız Holding Yönetim Kurulu Başkanı Murat Ülker, 4, 8 milyar Dolar’lık servetiyle listede 422. sırada yer aldı. Onun ardından 4 milyar Dolar servetiyle Rönesans Holding Başkanı Erman Ilıcak geliyor. Listedeki diğer Türk milyarderlere göz atmak için tıklayın.

Kaynak: Forbes, Digital Age

Dünyanın dört bir yanındaki girişimciler kripto paralardan gelinliğe kadar her şeyden para kazanmaya devam ederken kapitalizmin küresel fethi sürüyor. Forbes, bu yıl 72 ülkeden 2 bin 208 milyarder belirledi. Milyarderlerin toplam servetlerinin değeri 9,1 trilyon Dolar. Yani geçtiğimiz yıla kıyasla yüzde 18 oranında bir artış söz konusu. Milyarderlerin ortalama net serveti ise 4,1 milyar Dolar. Forbes Milyarderler Listesi tarihinde ilk kez 100 milyar Dolar sınırını aşan kişi Amazon CEO'su Jeff Bezos oldu. Bezos'un serveti bir yılda 39 milyar Dolar'dan fazla artarak listede bir yıl içinde bu kadar büyük bir sıçrama gösteren ilk servet oldu. Bezos, Bill Gates'i ikinci sıraya düşürerek ilk sıraya yerleşti. Gates'in 2018 serveti 90 milyar Dolar iken Bezos'un serveti 112 milyar Dolar.

2 Yorum

Yorum yazmak için tıklayın

Yorumunuz:

e-Bülten Aboneliği