2018 EyeEm Fotoğraf Ödülleri’nde finale kalan eserler

Rene B. Bernal
EyeEm Fotoğraf Ödülleri'ne bu yıl 100 bin fotoğrafçı 700 binden fazla fotoğrafla katıldı. Jüri bu fotoğraflar arasından bu yılın finalistlerini belirledi.

Haber Özeti

Tam Sürüm

Dünyanın en geniş fotoğrafçılık yarışması olarak bilinen EyeEm Fotoğraf Ödülleri‘ne bu yıl 100 binden fazla fotoğrafçı toplamda 700 binden fazla fotoğrafla katıldı. Jüri bu fotoğraflar arasından bu yılın finalistlerini belirledi.

Haziran ve Temmuz aylarında katılıma açılan yarışmaya tüm fotoğrafçılar, deneyimleri, yetenekleri ya da geçmişleri incelenmeksizin katılabiliyordu. Jüride Adidas, WeTransfer, Archdaily ve Focus Magazine gibi kurumlardan endüstri figürleri yer aldı. Jüri incelemeler sonucunda dokuz farklı kategoride 10’ar tane fotoğrafın finale kaldığını açıkladı. Kategoriler ve bazı finalist fotoğraflar şu şekilde:

Mimari

Yaratıcı

Moda

Charles Ofikhenual

Etkileyici dış mekan

Foto muhabirlik

Cansız doğa

Sokak

Stijn Doors (Reginar)

Gezgin

Yılın fotoğrafçısı

13 Ekim’de Berlin Fotoğraf Haftası çerçevesinde gerçekleştirilecek ödül töreni öncesinde tüm finalistlerin eserleri EyeEm tarafından sergilenecek. Burada ‘Yılın Fotoğrafçısı’ ödülü de verilecek. Bu ödülü kazanan sanatçı Berlin’e bir haftalık fotoğraf gezisi, Sony Alpha kamera ve emektar fotoğrafçılardan bir yıllık akıl hocalığı kazanacak.

Kaynak: New Atlas

Dünyanın en geniş fotoğrafçılık yarışması olarak bilinen EyeEm Fotoğraf Ödülleri'ne bu yıl 100 binden fazla fotoğrafçı toplamda 700 binden fazla fotoğrafla katıldı. Jüri bu fotoğraflar arasından bu yılın finalistlerini belirledi. 9 farklı kategoride 10'ar adet finalist belirleyen jüri ayrıca bir sanatçıya yılın fotoğrafçısı ödülü verecek. Bu ödülü kazanan sanatçı aynı zamanda Berlin'e bir haftalık fotoğraf gezisi, Sony Alpha kamera ve emektar fotoğrafçılardan bir yıllık akıl hocalığı kazanacak.

1 Yorum

  • Güzel bir haber… Şu fotoğraf denen icat çok başka. Video’yu böyle sevemedim mesela. Çünki burada an donduruluyor. Aynı fotoğraftan her farklı günde baktığımda farklı anlamlar çıkartıp , farklı şeyler görebiliyorum !.. Video akan ve planlı bir yolu olan görüntü olduğundan mı nedir beyin onu öyle kabul ediyor.

Yorum yazmak için tıklayın

Yorumunuz:

e-Bülten Aboneliği