2016’nın en inovatif ürünleri

2016'da üretilen bazı ürünler, kullanılabilirlik sınırlarında kalarak geliştirdikleri yeni yöntemlerle geleceğin trendlerini belirleme yönünde adımlar attı.

Haber Özeti

Tam Sürüm

Ürün tasarımında inovasyon tamamen dengeyle ilgili. Çok ileri giderseniz insanları üründen uzaklaştırabilirsiniz. Çok az değişiklik yaparsanız da rakipleriniz yarışta önünüze geçebilir. Aşağıdaki ürünler tam olarak bu iki noktanın arasındaki dengeyi tutturabilen modeller. Ne çok temkinli ne de çok çılgınca; bu tasarımlar ileri düşünce olayını tam olarak dengede tutabiliyorlar.

Nike Hyperadapt 1.0

Nike’ın bağcıkları otomatik olarak sıkılan ve kullanıcının ayağına tam olarak oturan ayakkabıları, hem deneyenleri heyecanlandırıyor hem de sıradan bir çift ayakkabı görüntüsüyle fazla aşırıya kaçmıyor.

Xiaomi Mi Mix

Bu yılın en yenilikçi telefonu Apple ya da Google’dan değil Çinli üretici Xiaomi’den geldi. Mi Mix adlı model, ön yüzeyi neredeyse tamamen ekranla kaplı olduğu için ‘selfie kamerasını’ telefonun altına, parmak izi okuyucuyu da arka yüzeye taşıdı. Hoparlörler ise titreşimleri sese dönüştüren bir piezoelektrik uyarıcı kullanıyor.

Autodesk Elbo sandalye

3D tasarım yazılımları geliştiren Autodesk ekibinin tasarımcıları, bir yapay zeka algoritması ile iş birliği halinde geliştirdiği sandalye tasarımını hayata geçirdi. İnsanlar ve makinelerin ortak çalışması ile oluşturulan sandalye tasarımı, geleceğin tasarımlarına ışık tutuyor.

Apple iPhone 7

iPhone 7 görünüş itibariyle şirketin bir önceki modeli iPhone 6S’ten çok farklı değil. Ancak çok tartışılan kulaklık girişini kaldırma kararı, akıllı telefonlarla etkileşim konusunda Apple’ın yeni bir standart belirlediği anlamına gelebilir. Şimdiden, diğer şirketlerin de bu değişikliğin izinden gideceği konuşuluyor.

Impossible Project I-1

Berlin merkezli Impossible Project firmasının geliştirdiği I-1 adlı kamera dış görünüş ve işlev olarak eski Polaroid kameralara benzese de yuvarlak LED flaşı ve Bluetooth ile telefona bağlanabilmesiyle bu tarz kameralar için yeni bir bakış açısı getiriyor.

FADE Task masa lambası

Sade tasarımlı bir masa lambası görünümünde olan Task Lamp, mıknatıslı eklemleri ile dilediğiniz şekli alıp o şekilde kalabiliyor. Lambanın ayarlanabilen LED ışığı sayesinde ışığın seviyesini ve sıcaklığını ayarlayabiliyorsunuz.

Withings Thermo

Normalde termometreleri kullanmak biraz zahmetli ve zaman alan bir iş. Ancak Withings’in yeni ürününü şakağınıza dayayıp iki saniye tutarak kullanabiliyorsunuz. 2 bin farklı okuma alarak tam olarak vücut sıcaklığınızı belirleyen cihazın ağız kısmı, sensörlerin vücudunuza ideal uzaklıkta durması için tasarlanmış.

Playstation VR gözlüğü

Playstation’ın geliştirdiği sanal gerçeklik gözlüğünü rakiplerinden ayıran özelliği tasarımı. Göz çevresini sadece sanal gerçeklik için ayıran Playstation, gözlüğün ağırlığını diğer gözlükler gibi burun ve gözlere vermektense, alın kısmına yönlendirdi. Böylece piyasadaki en rahat sanal gerçeklik gözlüğü üretildi.

Pax 3 elektronik sigara

Dış görünüş açısından önceki elektronik sigara modellerinden çok farklı olmayan Pax 3, yeni özellikleri ile fark yaratıyor. 10-15 saniye içinde ısınarak kullanıma hazır hale gelen cihaz, hazır olduğunu bildirmek için bir titreşim gönderiyor. Hem konsantre nikotin hem de kuru ot ile kullanılabilen Pax 3 akıllı telefona bağlanarak kontrol edilebiliyor.

Dyson Cu-Beam Duo

Sıradan aydınlatmanın yerini almayı amaçlayan Cu-Beam Duo, hangi bölgenin ne kadar aydınlatılacağını ayarlama imkanı veriyor. Böylece ofis gibi geniş ortamlarda herkesin aynı aydınlatmayı kullanması gerekmiyor.

Microsoft Surface Studio

Microsoft’un yeni bilgisayarı 3 bin Dolar’lık fiyatı ile her kullanıcıya uygun şekilde tasarlanmamış. Yatırılıp bir masaüstü dokunmatik ekran haline gelebilen Surface Studio profesyonel tasarımcıların ihtiyaçları göz önünden bulundurularak, daha önce hiç sağlanmayan etkileşim rahatlığını sağlıyor.

Oculus Touch

Oculus’un yeni kontrol cihazları, kullanıcının parmaklarının konumunu sensörler aracılığıyla takip edip, hareketleri bilgisayara birebir olarak aktarabiliyor. Sanal gerçeklik alanında etkileşim için şimdiye dek üretilmiş en gelişmiş yöntem bu.

Kaynak: Wired

Ürün tasarımında inovasyon tamamen dengeyle ilgili. Çok ileri giderseniz insanları üründen uzaklaştırabilirsiniz. Çok az değişiklik yaparsanız da rakipleriniz yarışta önünüze geçebilir. Aşağıdaki ürünler tam olarak bu iki noktanın arasındaki dengeyi tutturabilen modeller. Ne çok temkinli ne de çok çılgınca; bu tasarımlar ileri düşünce olayını tam olarak dengede tutabiliyorlar.

  • Nike Hyperadapt 1.0
  • Xiaomi Mi Mix
  • Autodesk Elbo sandalye
  • Apple iPhone 7
  • Impossible Project I-1
  • FADE Task masa lambası
  • Withings Thermo
  • Playstation VR gözlüğü
  • Pax 3 elektronik sigara
  • Dyson Cu-Beam Duo
  • Microsoft Surface Studio
  • Oculus Touch

1 Yorum

Yorum yazmak için tıklayın

Yorumunuz:

e-Bülten Aboneliği