1956 model BMW Isetta’nın içinden

BMW Isetta 300 nadir bulunan, baloncuğa benzeyen camlara sahip, yumurta şekilli bir araba. Fotoğraftaki 1956 model araç şu anda açık artırmayla satılıyor.

Haber Özeti

Tam Sürüm

1956 model BMW Isetta 300 nadir bulunan, baloncuğa benzeyen camlara sahip, yumurta şekilli ve iki kişilik bir araba. İlk kez piyasaya çıktığında sansasyon yaratan bu aracın ön kısmı bir menteşeye bağlı ve tamamen açılabiliyor. Şoför ve yolcular araca bu şekilde biniyor. Resimde görülen araç 30 yıl önce bir hurdalıkta bulunup büyük bir restorasyona sokulmuş. Asit içine daldırılan araba yeniden boyandıktan sonra süslemeleri yenilenmiş, kırmızı iç tasarımı ve motoru baştan oluşturulmuş. Araç şu anda açık artırmayla satışa sunulmuş durumda.

Üretiminden yıllar sonra, Isetta hala yeni nesil araçlara ilham veriyor. Yakında Avrupa sokaklarına çıkmaya hazırlanan tamamen elektrikli Microlino adlı araç Isetta’ya benzerliğiyle göze çarpıyor.

Bu Isetta 300 modelinin 298cc’lik tek silindirli motoru restorasyon sırasında yeniden inşa edildi ve yeni contalarla birlikte dört vitesli manuel vites kutusu da yenilendi. 1955’te üretildiğinde, dünyanın 100 km’de 3 litrenin altında yakıt tüketen ilk aracı olan bu efsanevi BMW modeli, Top Gear programında Jeremy Clarkson tarafından da kullanılmıştı.

Kaynak: Design Boom

1956 model BMW Isetta 300 nadir bulunan, baloncuğa benzeyen camlara sahip, yumurta şekilli ve iki kişilik bir araba. İlk kez piyasaya çıktığında sansasyon yaratan bu aracın ön kısmı bir menteşeye bağlı ve tamamen açılabiliyor. Şoför ve yolcular araca bu şekilde biniyor. Resimde görülen araç 30 yıl önce bir hurdalıkta bulunup büyük bir restorasyona sokulmuş. Araç şu anda açık artırmayla satışa sunulmuş durumda.

1 Yorum

Yorum yazmak için tıklayın

Yorumunuz:

e-Bülten Aboneliği