1946 çıkışlı Vespa modeli yeniden yorumlandı

İtalyan tasarımcı Giulio Iacchetti, Vespa 98 cc modeli yeniden yorumlayarak bir tasarım yaptı.

Haber Özeti

Tam Sürüm

Vespampère, Klasik Vespa’nın İtalyan tasarımcı Giulio Iacchetti tarafından özgürce yeniden yorumlanmış hali diyebiliriz. Elektrik motoruna sahip Vespampère’nin hafif tasarımı, neorealist filmlerdeki oyuncuların sürdüğü şık ve ince Vespa’lara selam gönderir nitelikte.

Dünyanın en meşhur motosikletinin taslağından ilham alan Giulio Iacchetti, hem geleneksel bir havaya sahip hem de şehir trafiğinde daha iyi kıvraklık sağlamak için daha ince ve ekolojik bir gövde barındıran Vespampère’yi yarattı. Yıllar geçtikçe daha da ağırlaştırılan son jenerasyon motosikletlerin aksine, gereksiz görülen her detay Vespampère’nin tasarımından çıkarıldı.

Ön farın klasik dairesel tasarımı korunuyor.

Vespampère’de klasik motora kıyasla daha az yer kaplayan elektrik motoru kullanıldığından, Klasik Vespa’dan alışık olduğumuz yatay kabuklar bu tasarımda yer almıyor. Bir uygulama vasıtasıyla, kilometre saati, yakıt göstergesi ve ışıklar gibi bütün kontrollere kablosuz bağlantı kullanarak erişmek mümkün. Sürücünün akıllı telefonunu gösterge paneline yerleştirebilmesi için bir de özel bölme yapılmış.

Telefon motosikletin elektrik sisteminden şarj olabiliyor, bölmedeki şeffaf kapak sayesinde ise hava koşullarından etkilenmiyor.

İnce dikiz aynalarının üzerinde dönüş sinyalleri yer alıyor.

Ayak koyma yerinde kullanılan kaymaz kauçuk parçalar sıra dışı ve hoş bir detay oluşturuyor.

Skeçler ve prototipler

Kaynak: Design Boom

Dünyanın en meşhur motosikleti Klasik Vespa'yı özgürce yorumlayan İtalyan tasarımcı Giulio Iacchetti, Vespampère'yi yarattı. Gereksiz olduğu düşünülen bütün detayların çıkarıldığı Vespampère son derece hafif ve zarif bir tasarıma sahip.

1 Yorum

Yorum yazmak için tıklayın

Yorumunuz:

e-Bülten Aboneliği