Wattpad kendi yayınevini kurdu

Yaratıcı gençlerin yazarlığa adım atmasını sağlayan Wattpad, platformda yayımlanan başarılı hikayeleri kendi yayınevi altında kitaplaştıracak.

Haber Özeti

Tam Sürüm

Çevrimiçi yazarlık topluluğu Wattpad yayımcılığa adım atıyor. Şirket Wattpad Books adında bir yayınevi kurarak, sitedeki en popüler hikayeleri geleceğin en çok satanlar listesine girecek kitaplara dönüştürmeyi amaçlıyor.

Kitap departmanında bu yıl altı adet yeni kitap basılacak. Şirketin çoğunluğu genç yetişkinlerden oluşan 70 milyonluk kullanıcı tabanı, sitede en çok okunan hikayeleri basılı kitap olarak satın alabilecek. Bu yıl basılacak kitaplardan biri Tay Marley tarafından yazılan ve 26,3 milyon kez okunan The QB Bad Boy & Me adlı hikaye olacak. Kitabın 20 Ağustos 2019’da piyasaya çıkması bekleniyor.

Diğer beş eser ise şunlar:

Bu kitapların Eylül-Ekim aylarında piyasaya çıkacağı belirtiliyor. Bütün hikayeler genç insanlar arasında geçen romantik olayları anlatıyor. Bazılarında biraz fantastik ya da gizemli olaylar da bulmak mümkün. Basılacak hikayeler toplamda dünya çapında 100 milyondan fazla okundu.

Güzel hikayeleri seçen makine öğrenimi teknolojisi

Wattpad hangi hikayelerin basılacağını editöryel seçimler ve Hikaye DNA’sı Makine Öğrenimi teknolojisine dayanarak seçtiğini söylüyor. Bu teknoloji hikayeleri parça parça inceleyerek kelime kullanımı, cümle yapısı ve gramer konularına odaklanıyor. Böylece bir sonraki popüler hikayeyi belirleyebilmeyi amaçlıyor.

Şirket makine öğrenimi teknolojisini geçmişte hikaye ödülleri için başvuran yüz binlerce eser arasından eleme yapmak için de kullanmıştı. Ayrıca hangi hikayelerin filmlerinin ya da dizilerinin çekilebileceğini belirlemek için de bu teknolojiden faydalanıldı.

Birçok ortakla çalışılıyor

Wattpad bugüne dek Sony Pictures TV, Hulu, Universal Cable Productions, Netflix ve birçok diğer yapım şirketi ile bu alanda anlaşmalar imzalayarak sitedeki hikayeleri filmlere ve dizilere dönüştürdü. Şirket ayrıca HarperCollins ve Hachette Romans gibi yayınevleri ile de anlaşarak hikayelerin basılmasını sağlamıştı. Bugüne dek Wattpad’den çıkan 1000’in üzerinde hikaye kitaba dönüştü. Uluslararaso yayımcılarla birlikte çalışılarak bu sayı daha da artırılacak.

Wattpad’in kendi yayınevi Wattpad books ise daha çok Kuzey Amerika pazarına yönelik kitaplar basacak. Yeni birimin başında Wattpad Studios Genel Müdür Vekili Ashleigh Gardner yer alıyor. Kitaplar ABD’de Wattpad’in resmi, satış ve dağıtım ortağı Macmillan tarafından ülke çapındaki satış noktalarına dağıtılacak. Kanada’da ise Raincoast Books dağıtımı üstlenecek.

Yazarlara yeni imkanlar

Şirket, kitap biriminin zaman içinde genişleyeceğini ve 2020’de 18 kitap basılacağını belirtti. Ancak Wattpad yazarlara nasıl bir ödeme yapılacağı konusunda bir açıklamada bulunmadı. Bir sözcü “Wattpad’de yazarların bir kitle edinmesini sağlamaktan, Wattpad Studios ile anlaşma imzalamalarına imkan vermeye ve sunduğumuz Wattpad Books tekliflerine kadar yaptığımız her şey yazar odaklı. Gerçekleştirdiğimiz gelişmeler, ilk kez kitap çıkaracak yazarların endüstride rekabetçi olmasını ve daha iyi gelirler elde etmesini sağlıyor.” dedi.

Wattpad Books’un kuruluşu, Wattpad’in değerinin arttığı bir döneme denk geldi. Geçtiğimiz yıl şirket yeni fonlamalarla yatırımcılardan toplamda 51 milyon Dolar toplamıştı. Ayrıca şirket, yazarların hikayelerini ücretli olarak yayımlayabildikleri Wattpad Next adını verdiği yeni bir servisi kullanıma sunmuştu.

Şirket ayrıca yaratıcı kişilerin keşfedilmesini ve Hollywood’a adım atabilmesini sağlayan yeni girişimler akımının da bir parçası.

Kaynak: TechCrunch

Çevrimiçi yazarlık topluluğu Wattpad yayımcılığa adım atıyor. Şirket Wattpad Books adında bir yayınevi kurarak, sitedeki en popüler hikayeleri geleceğin en çok satanlar listesine girecek kitaplara dönüştürmeyi amaçlıyor. Kitap departmanında bu yıl altı adet yeni kitap basılacak. Şirketin çoğunluğu genç yetişkinlerden oluşan 70 milyonluk kullanıcı tabanı, sitede en çok okunan hikayeleri basılı kitap olarak satın alabilecek. Şirket daha önce de sitede yayımlanan bazı hikayeleri başka yayın şirketleri üzerinden kitaplaştırmış hatta bu hikayelerden bazıları film ve dizi senaryosu olmuştu.

Yorum Ekle

Yorum yazmak için tıklayın

Yorumunuz:

e-Bülten Aboneliği