Samsung, 5 kat hızlı şarj olabilen bir pil geliştirdi

Samsung Gelişmiş Teknoloji Enstitüsü (SAIT), telefonun beş kat daha hızlı şarj olmasını sağlayan 'grafen top' geliştirdi.

Haber Özeti

Tam Sürüm

Samsung Gelişmiş Teknoloji Enstitüsü (SAIT), gelecekte deniz suyunu temizlemekten kanseri tespit etmeye kadar birçok farklı şekilde kullanılması planlanan grafen için farklı bir kullanım alanı geliştirerek lityum-iyon pillerde kullandı. Bilimciler, normal bir lityum iyon pilin içine yerleştirilmek üzere ‘grafen top’ geliştirdi. Böylece, telefonun genel kapasitesi yüzde 45 artırıldı ve beş kat daha hızlı şarj olması sağlandı.

Bütün akıllı telefon sahipleri en az bir kez telefonun şarj olmasını bekleme çilesini çekmiştir. Özellikle de vakit kısıtlıysa durum can sıkıcı hale gelebiliyor. Taşınabilir şarj aletlerinin kullanımı yaygınlaşsa da, şarj süreleri genellikle bir saatten aşağı inmiyor. Araştırma ekibinin ortaya koyduğu gibi, eğer grafen topu şarj süresini hızlandırırsa devrim niteliğinde bir gelişme yaşanır.

Örneğin; eğer telefonunuz 90 dakikada şarj oluyorsa grafen topu sayesinde şarj süresi 18 dakikaya inebilir. Araştırmacılar, 500 kez kullanımdan sonra bile şarj belleğinin yüzde 78 olduğunu, yani telefonun hızlı şarj edilmesinin pil ömrünü fazla etkilemediğini ortaya koydu. Grafen kaplama pildeki katot ve elektrotların kararlılığını ve iletkenliğini artırarak hızlı şarjı mümkün kılarken olumsuz etkileri azaltıyor.

Yakın zamanda cihazlarda görmek mümkün değil

Samsung araştırma ekibi grafen topun nasıl çalıştığını ve nasıl üretildiğini anlatan teknik bir makale yayımladı. Teknolojinin henüz ilk aşamalarda olduğu ve Galaxy S9’da (veya önümüzdeki yıl satışa sunulacak herhangi bir cihazda) görmemizin pek mümkün olmadığı açık. Lityum iyon piller sadece mobil cihazlarımızı şarj etmek için değil çeşitli elektrikli araçlarda da kullanılıyor. Samsung, grafen top teknolojisinin sadece akıllı telefonlarınki gibi küçük kapasiteli pillerde değil otomobillerdeki büyük pillerde de kullanılabileceğini söylüyor. Şirket, grafen teknolojisi için ABD ve Güney Kore’de patent başvurularında bulundu fakat teknolojinin ne zaman kullanıma sunulacağına dair şimdilik bir bilgi yok.

Kaynak: Digital Trends

Samsung Gelişmiş Teknoloji Enstitüsü (SAIT), gelecekte deniz suyunu temizlemekten kanseri tespit etmeye kadar birçok farklı şekilde kullanılması planlanan grafen için farklı bir kullanım alanı geliştirerek lityum-iyon pillerde kullandı. Bilimciler, normal bir lityum iyon pilin içine yerleştirilmek üzere 'grafen top' geliştirdi. Böylece, telefonun beş kat daha hızlı şarj olması sağlandı. Örneğin; eğer telefonunuz 90 dakikada şarj oluyorsa grafen topu sayesinde şarj süresi 18 dakikaya inebilir. Araştırmacılar, 500 kez kullanımdan sonra bile şarj belleğinin yüzde 78 olduğunu, yani telefonun hızlı şarj edilmesinin pil ömrünü fazla etkilemediğini ortaya koydu. Teknolojinin henüz ilk aşamalarda olduğu ve Galaxy S9'da (veya önümüzdeki yıl satışa sunulacak herhangi bir cihazda) görmemizin pek mümkün olmadığı açık. Samsung, grafen top teknolojisinin sadece akıllı telefonlarınki gibi küçük kapasiteli pillerde değil otomobillerdeki büyük pillerde de kullanılabileceğini söylüyor. Şirket, grafen teknolojisi için ABD ve Güney Kore'de patent başvurularında bulundu.

4 Yorum

  • Zaten şarjları süper gidiyordu şimdi 5 katını yapmışlar.Bu işi daha güzel biryere götürüyorlar bu adamlar

  • İsterse 10 kat hızlı şarj etsin, marka beş para etmez ki.. Müşterisinin arkasında durmayan bir firma kalp pilinden yapsa bile almam. Bence makarna işine geri dönsünler.

  • Bende bir daha asla samsung almayacağım. Hem çok pahalı hen de kasası kalitesiz. S6 aldım gözüm gibi baktigim halde kasasının boyası içeriden kabardı. S6 yenin çıktığında almıştım. Içeriden boya nasıl kabarır benim suçum da değil. Servise götürdüm oralı olmadılar. Samsung alacaklar sakın almayın.

Yorum yazmak için tıklayın

Yorumunuz:

e-Bülten Aboneliği