Kuzey Kore Ordusu 670 milyon Dolar kripto para çalmış

Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyinde konuşan uzmanlar, Kuzey Kore'nin son iki yılda toplam 670 milyon Dolar değerinde kripto para çaldığını söyledi.

Haber Özeti

Tam Sürüm

Bir grup uzman, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyine, Kuzey Kore’nin 2017-2018 yılları arasında, çeşitli platformlardan yarım milyar Dolar’dan fazla değere sahip kripto para çaldığını ve izini kaybettirmek için blok zinciri teknolojisini kullandığını söyledi. Hırsızlıklar, diğer ülkelerdeki finans kurumlarına yönelik daha geniş bir dijital saldırı kampanyasının bir parçasıydı.

Uzmanlar saldırıların Kuzey Kore ordusundaki özel bir birim tarafından yapıldığını ve bu saldırıların Kuzey Kore’nin, nükleer programı sebebiyle kendisine uygulanan ekonomik yaptırımların etrafından dolanmak için gerçekleştirildiğini belirtti. Yurt dışındaki kripto para borsaları da dahil birçok finansal kuruma yönelik olarak gerçekleştirilen devlet destekli dijital saldırılarda toplam 670 milyon Dolar toplandı.

Ambargolardan kurtulmak için ideal

Devlet destekli saldırganların kripto paraya yöneldiğini görmek çok da şaşırtıcı değil. Nikkei’ye göre Birleşmiş Milletler uzmanları kripto paraların Kuzey Kore’ye, ambargoların etrafından dolaşmak için bir yöntem sunduğunu söylüyor. Kuzey Kore kripto paraların takip edilememesini, birden fazla kez aklanabilmesini ve devlet düzenlemelerine dahil olmamasını kullanıyor.

Uzmanlar Birleşmiş Milletler üye ülkelerini, Kuzey Kore’nin siber saldırıları konusunda diğer devletlerle ve yurt içindeki finans kurumları ile hızlı bilgi paylaşımı yeteneklerini geliştirmeleri konusunda uyardı.

Kaynak: Technology Review

Bir grup uzman, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyine, Kuzey Kore'nin 2017-2018 yılları arasında, çeşitli platformlardan yarım milyar Dolar'dan fazla değere sahip kripto para çaldığını ve izini kaybettirmek için blok zinciri teknolojisini kullandığını söyledi. Kuzey Kore kripto paraları, ülkeye yönelik ambargoların etrafından dolaşmak için kullanıyor.

Yorum Ekle

Yorum yazmak için tıklayın

Yorumunuz:

e-Bülten Aboneliği