Kindle mı basılı kitap mı?

The Verge, parmaklarımızın ucunda dijital bir kütüphaneye sahip olmanın değeri ile sayfa uçlarını kıvırarak okumanın karşılaştırmasını yaptı.

Haber Özeti

Tam Sürüm

Teknolojideki son trend, teknolojiden nefret etmek gibi gözüküyor. Bu da telefonlarımızdan ayrılmak, çevrimiçi haberlere ara vermek veya Facebook’u reddetmek anlamına geliyor. Bu teknolojik ters tepkilerin bir kısmının hak edilmiş ve gecikmiş olduğu düşünülüyor.

10 yıllık bir süreç içerisinde, teknoloji şirketleri bireyleri sözde bağımlılıklardan kurtarırken, bazı insanlar ürünlere ve hizmetlere hastalıklı bir şekilde bağlı hale geldi. Ekranların ışığına karşı duyulan öfkenin bir kısmı ise, artık teknolojinin vazgeçilmez ve kaçınılmaz olduğu yerlerde yaşamaktan kaynaklanıyor.

Recode Genel Yayın Yönetmeni Kara Swisher ile yapılan iki bölümlük podcast serisindeki teknoloji bağımlılığı hakkında konuşmada, gerçek kitapların ne kadar bariz ve tuhaf gelmeye başlandığı ancak e-kitabı bile bitirmeyince gelen suçluluk duygusunun devam ettiği belirtilirken, birkaç dakika boş kalındığında telefonla uğraşmak yerine e-kitap okumaya daha fazla meyilli olmaktan bahsedildi.

Kindle, insanların hemen erişebileceği her türlü metni hazırlamanız için de harika bir araç ve komodinin üzerinde oturan kitap yığınlarının dijital olarak birleştirilmesi denebilir ama aynı zamanda başka bir ekran, internete bağlanmak için başka bir cihaz ve şarj edilmesi gereken başka bir aygıt anlamına geliyor.

Videoda, parmaklarımızın ucunda dijital bir kütüphaneye sahip olmanın değeri ile sayfa uçlarını kıvırarak okumanın karşılaştırılması yapılıyor.

Kaynak: The Verge 

Teknolojideki son trend, teknolojiden nefret etmek gibi gözüküyor. Ekranların ışığına karşı duyulan öfkenin bir kısmı, artık teknolojinin vazgeçilmez ve kaçınılmaz olduğu yerlerde yaşamaktan kaynaklanıyor. Kindle ise, kitapları dijital olarak birleştiren bir araç ancak aynı zamanda başka bir ekran ve şarj edilmesi gereken başka bir cihaz anlamına geliyor. Videoda, parmaklarımızın ucunda dijital bir kütüphaneye sahip olmak ile sayfa uçlarını kıvırarak okumanın karşılaştırılması yapılıyor.

3 Yorum

  • Kindle baktıkça canımızı sıkan, gözümüzü yoran ekranlardan bambaşka bir tecrübe sunuyor, internete yalnızca senkronizasyon için bağlanıyoruz ve şarjı da hayli uzun süre dayanıyor. Bir e-kitap sevdalısı olarak bu olumsuz gibi duran noktalara itiraz etmesem içim rahat etmezdi :)

    • Aynen öyle, gece gündüz rahatlıkla okunabiliyor. kitap okumaktan daha rahat olduğunu da bir gerçek. yok kitap kokusu yok sayfa çevirmek yok kütüphane yapmak. bence evdeki kütüphane egoizmdir, herkes kitap okumalı, okuduğunu başkasına vermelisin/verebilmelisin.

  • Her ne kadar, hayatımda hiç e-kitap okuyucu üzerinden kitap okuyup bitirmemiş biri olsam da (iPad üzerinden bir adet kitap okuyup bitirmiştim, ancak teknolojileri itibarıyla aynı değiller), okumak istediğim ve okuduğum bazı kitaplar öyle kalın ve ağır oluyor ki, taşımak gerçekten külfet oluyor. Ancak basılı kitabın kapağını açma, sayfalarını çevirme, yani geleneksel bir basılı kitapta yapılabilecek eylemlerin tümünü yapma alışkanlığı ve rahatlığı da Kindle ve/veya diğer e-kitap okuyucularda yoktur diye tahmin ediyorum. Ayrıca Türkiye’de -ne yazık ki- hâlâ basılı kitaplarla e-kitaplar birbirini yakalayabilmiş değil. Fiyat olarak çok fark etmeyebiliyor; fakat ulaşılabilirlik açısından sıkıntı olduğunu düşünüyorum.

Yorum yazmak için tıklayın

Yorumunuz:

e-Bülten Aboneliği