Japonya’da çocuk intiharları son 30 yılın en yüksek seviyesine çıktı

Japonya'da geçtiğimiz yıl 250 çocuk intihar etti. Bu sayı, ülkede son 30 yılın en yüksek çocuk intiharı sayısı olarak kayıtlara geçti.

Haber Özeti

Tam Sürüm

Japonya’da çocuk intiharı oranları son 30 yılın en yüksek seviyesine çıktı. Ülkenin eğitim bakanlığı 2016-2017 mali yılı içerisinde toplam 250 adet ilköğretim ve lise öğrencisinin intihar ettiğini açıkladı. Bu sayı bir önceki yıldan 5 fazla ve 1986’dan bu yana görülen en yüksek çocuk intiharı sayısı. Çocukların ifade ettiği sorunlar arasında aile problemleri, gelecek endişesi ve yaşıtlarından zorbalık görme bulunuyor.

Ancak 140 adet çocuk, geride hiçbir not bırakmadan intihar ettiği için bu çocukların sorunları hakkında net bir bilgiye ulaşmak mümkün değil. İntihar edenlerin çoğu lise öğrencisiydi. Japonya’da çocuklar genellikle 18 yaşına kadar lise eğitimi görüyor.

İkinci dönem başında zirve yapıyor

Japonya Kabine Ofisi tarafından 2015’te yayımlanan bir rapor, ülkede 1972-2013 arasındaki çocuk intiharı verilerini inceledi ve ülkedeki okullarda ikinci dönemin başladığı 1 Eylül tarihinde intihar sayılarında çok büyük bir artış olduğu görüldü.

Japonya 2015’te dünyanın en yüksek intihar oranlarından birine sahipti ancak o tarihten bu yana alınan önlemler sayesinde intihar vakalarında azalma sağlandı. 2003’te 34 bin 500 ile zirve yapan intihar sayısı 2017’de 21 bine düştü.

Ancak çocuk intiharları yine de yüksek bir oranda seyrediyor. Ülkede genç insanların ölümünde çocuk intiharları en sık görülen sebep olarak kaydedildi. Son rakamlar açıklandığında Eğitim Bakanlığı Yetkilisi Noriaki Kitazaki “Öğrenci intiharı sayısı yüksek seyrediyor. Bu endişe verici bir durum ve müdahale edilmesi gerekiyor.” yorumunda bulundu.

Eğer duygusal olarak rahatsız hissediyorsanız, tavsiye ve destek almak için aile hekiminize ve devlet hastanelerinin psikiyatri bölümlerine ücretsiz olarak danışabilirsiniz. Öğrenciyseniz bağlı bulunduğunuz eğitim kurumunun rehberlik ve psikolojik danışmanlık servisi, yaşadığınız zorluklara çözüm bulma konusunda size yardımcı olacaktır.

Kaynak: BBC

Japonya'da çocuk intiharı oranları son 30 yılın en yüksek seviyesine çıktı. Ülkenin eğitim bakanlığı 2016-2017 mali yılı içerisinde toplam 250 adet ilköğretim ve lise öğrencisinin intihar ettiğini açıkladı. Bu sayı bir önceki yıldan 5 fazla ve 1986'dan bu yana görülen en yüksek çocuk intiharı sayısı. Çocukların ifade ettiği sorunlar arasında aile problemleri, gelecek endişesi ve yaşıtlarından zorbalık görme bulunuyor.

5 Yorum

  • Mûcidler, feylesoflar, psikologlar, sosyologlar, pedagoglar Kur’an-ı Kerim’i esas tutarak yazılmış olan eserleri okuyorlar; o şahsiyetler bu mukaddes kitabdan aldıkları malûmat ile eserler yazarak dünya çapında şöhret kazanıyorlar.
    İnsanlığa, milletlerine hizmet ediyorlarmış.
    İsveç, Norveç ve Finlandiya’da en büyük ilim adamlarından müteşekkil bir heyet meydana getirmişler; gençlerin kurtuluşunu sağlayacak halaskâr bir kitabı senelerce aramışlar; nihayet gençliği en yüksek ahlâk ile ahlâklandırmak ve dünyada açık fikirli, müstakim ilim adamı yapmak için Kur’an-ı Kerim’i okutmanın yegâne çare olduğu neticesine varmışlar.
    Said Nursi

    • Sonunu bildiğin bir oyunda, sonun kötü olacaksa bir mucize olup kaderini değiştirmeyi beklersin ve bunun için çabalarsın. Ya da aynı oyuna çaresizce başka bir haritada devam edersin. Tabi bir diğer yöntem de Alt+F4.

Yorum yazmak için tıklayın

Yorumunuz:

e-Bülten Aboneliği