Haftanın Özeti: 78

18 – 24 Nisan 2016 tarihleri arasında Türkiye ve dünyadan haber, site, yazılım, donanım, cihaz, video ve trendler.

Finans Teknolojileri

  • TruliooEMVCoBitcoinPaystandStripeBluedotStratosAffirmPaymill ve Square. Bunlar Mashable’ın ödeme çözümlerini dönüştüren 10 girişim listesi.
  • Finans teknolojileri (fintek) dünyası bankacılık üstündeki etkilerini hissettirdikçe dev kuruluşlar da silkinelerek ritmi tutturmaya çabalıyor. ABD’li devler daha az yatırımla daha stratejik ortaklıklar kurma peşinde. Ne var ki herkes geleneksel büyükler için o kadar umutlu değil. Örneğin Capgemini tarafından yayınlanan 2016 Dünya Bireysel Bankacılık Raporu‘na göre fintek uygulamalarını kullananların yüzde 63’ü arkadaşlarına geleneksel yöntemler yerine bu uygulamaları tavsiye ediyor. Büyük bankalarının açmazını The Telegraph gazetesinden Matthew Lynn ‘aşırı miktarda düzenlemeye tabi bir alanda çok uzun süre faaliyet göstermiş olmak’ olarak özetliyor.

  • Bir başka tartışma da fintek etkisiyle finans dünyasının gerçekten değişip değişmediği. Ticari, kurumsal ve yatırım bankacılığının yanısıra sigorta sektörüne genel bir bakış. Gayet iyi hazırlanmış bir özet.

120

  • Büyük finans kurumları bütün bu fırtınanın gayet farkında ve ne yapması gerektiğini de aşağı yukarı biliyor ancak bu yeni girişimlerin; dolayısıyla rekabetin en yoğun yaşandığı ABD’de dahi bankalar beklentileri karşılamakta ve gerekeni yapmakta fazlasıyla isteksiz.
  • Cointent, web sitelerinin gelir modeli beklentilerine yönelik arayışlarında tek noktadan çözüm sunuyor. İçerik başına mikro-ödemeden aboneliğe kadar olası bütün seçenekleri kullanmak mümkün. Her tür siteye kolayca entegre etmek mümkün (bir WordPress eklentisi dahi var). Yüzde 2 – 5 arası komisyonla çalışıyor.
  • CUneXus ise web sayfaları, e-bülten gönderileri, çağrı merkezleri; hatta mobil uygulamalar içinde dahi ürün ve hizmetlere yönelik doğrudan kredilendirme ve taksit fırsatları sunuyor. Türkiye versiyonu (klonu) hiç fena olmazdı.

  • Finlandiya Finans Bakanlığı, kitle fonlama hareketini desteklemeye ve geliştirmeye yönelik bir yasa teklifi hazırladı.
  • 6-9 Ekim tarihleri arasında Antalya / Belek’te CoinsBank’ın Blockchain Zirvesi düzenlenecek. İlgililere duyrulur.

Diğer kategori başlıklarına aşağıdaki menüden ulaşabilirsiniz.

10 Yorum

  • Dr E-kitap okuyucu sorununu çözsün önce. Aldığımız kitapları kendi uygulamasında okuyamıyorsunuz. Şirketin tüm yetkili kişileri ayakta uyuyor bu konuda böyle bir saçmalık olabilir mi. Sonradan kalkmışlar sağda solda teknoloji konusu ile ilgili teknolojik yenilikler ile ilgili saçma sapan beyanatlar veriyorlar. Ya sen önce müşterilerine karşı saygılı ol. Müşteri hizmetlerini arıyorsun palavra dizboyu, işleminizi kaydı aldık yetkili kişilere söylicez 50 defa aynı yalan. Arzuhan yalçındağ paranın gücüyle CEO. Silikon vadisinde kapıdan içeri almazlar bu Şirketi yönetenleri ve kendisini. Şikayet var.com Gir bak hangi sorunları var şirketin ama nerede o anlayış. Parasını ödüyorsun kitap okuyamıyorsun. Üstüne üstelik müşteri hizmetleri dalga geçiyor.

  • Serdar hocam teşekkürler bu hafta için de;

    Özetteki ‘başarılı’ insanlar ÇOK kitap okur medium yazısını açtım, oradaki “16 Must-Read Business Books For 2016” linkine geçtim, orada TED Talks kitabını gördüm, yazarı Chris Anderson’ı babil.com’da arattım, “Bedava” isimli kitabını açtım kitap açıklamasını okuyordum ki, yazının sonuna bakınca ne görsem beğenirsiniz; sizin imzanız. Sizin radikal’deki bir yazınızdan alıntı sanırım. İnterneti parsellemişsiniz bütün yollar size çıkıyor :)

    • Parsellemek değil de ‘faydalı olma gayreti’ diyelim :) O kitap için özel olarak yazdığım bir metindi okuduğunuz. Ayrıca ‘Free / Bedava’ çok güzel bir kitaptır; umarım okuma fırsatı bulursunuz (Küçük bir bilgi daha: TED’in Küratörü Chris Anderson ile benim kitabına tanıtım yazdığım -WIRED dergisi eski Editörü- Chris Anderson farklı iki kişidir. O da aklınızda olsun).

      Selamlar.

  • Jetsons çizgi filmini anımsattı bana Vertical times isimli tasarım. Apartmanların aşağılarında da kirlilikten geçilmiyordu ve çöp yığınlarıyla doluydu. İsabetli bir tahmin olmuş, tabii diğer teknolojik tahminleriyle birlikte.

  • “Yapılan bir araştırmaya göre günde 1 adet yumurta yemek bebeklerin ilk 24 aydaki gelişiminde ihtiyaç duyduğu proteini sağlamak için yeterli” araştırmanın linkinde günde değil HAFTADA 1 adet yumurta olarak belirtilmiş. Enteresan

Yorum yazmak için tıklayın

Yorumunuz:

e-Bülten Aboneliği