Haftanın Özeti: 47

14 - 20 Eylül 2015 tarihleri arasında Türkiye ve dünyadan haber, site, yazılım, donanım, cihaz, video ve trendler.

Sinema / TV / Kültür / Sanat

Sinema, TV, müzik ve sanat dünyasından gelişmeler.

  • İstanbullulara bir hatırlatma: Beyoğlu Sahaf Festivali bu hafta dokuzuncu kez kapılarını açtı. Toplam 76 sahafın katılacağı etkinlik 11 Ekim’e kadar Tepebaşı TRT binasının yanındaki otopark alanında sizleri bekliyor. Üstelik gece 23:00’e kadar açık.

  • Modern kültür ve siyasi eleştirileriyle adından söz ettiren İllüstratör Gündüz Aghayev’in ‘Just Leaders‘ adlı son çalışması dünya liderlerini alışık olmadığımız bir tarzda yansıtıyor.
  • Sadece bilgisayarlarında çizdikleri eserleri sadece internette paylaşan 8 sanatçının sergisi.
  • George Redhawk bir kör ressam. Görme yeteneğini büyük oranda yitirmesine rağmen dünyayı kendi gördüğüne benzer şekilde dijitalleştiriyor. Animasyonlarını senelerdir bizzat üstünde çalıştığı özel fotoğraf işleme uygulamasıyla gerçekleştiriyor.

  • Fanflipped: hayranları müzik gruplarıyla buluşturan ve arada hayırlara vesile olan yeni bir kitle fonlama platformu.
  • Dünyanın Emmy Ödülü kazanan ilk sanal gerçeklik deneyimi Fox TV girişimiyle Secret Location şirketi tarafından hazırlanan Sleepy Hollow VR Experience projesi oldu.

  • Edward Snowden ABD’nin ulusal güvenliğinden sorumlu NSA‘de yazılım uzmanı olarak çalışıyordu. Kurumun PRISM adlı elektronik sistemle ABD başta olmak üzere bütün ülkelerini yasadışı takip ettiğini fark etti. Sonunda dayanamayarak bu bilgiyi medyaya sızdırdı ve dünya gündemini kökünden sarstı, Şu an (2013’te sığındığı Rusya’nın Başkenti Moskova’da) kaçak hayatı yaşıyor. Gizli bilgileri sızdırdığı gerekçesiyle ülkesinde ‘vatana ihanet’ suçlamasıyla gıyaben yargılanan Snowden’ın macerası Oliver Stone’un yönetimiyle yakında beyazperdeye yansıyacak. The Guardian gazetesinin haberine göre kendisini canlandıracak Joseph Gordon-Levitt tutarlı olabilmek adına Moskova’ya giderek kendisiyle gizli bir buluşma gerçekleştirmiş. Aman CIA duymasın.

https://www.youtube.com/watch?v=_fLl-DMzxrk

  • Bilim-kurgu meraklıları için ilhamını aynı adlı filmden alan bir dizi tavsiyesi daha: Limitless. Önleyici mücadeleye fütürüstik bakışlar. 22 Eylül Salı günü ilk bölümüyle ekranlarda.

Bu derlemeden arkadaşlarınızı haberdar etmek için aşağıda yer alan sosyal medya paylaşım düğmelerini kullanabilirsiniz. Yeni özetlerden erken haberdar olmak için yine aşağıda yer alan forma e-posta adresinizi girmeniz yeterli.

Fikir ve katkılarınızı yorumlarda bekleyeceğim.

Haftaya görüşmek üzere, hepinize iyi Pazarlar!

Etiketler:

20 Yorum

  • Amirim,
    Mars haberinde bir yanlislik olmus. Infografige göre, Mars’in Dünya’ya en yakin degil en uzak oldugu anda, radyo dalgalarinin ulasmasi 21 dakika aliyormus. Hava sicakligi da 21 ile -73 derece(celcius) arasinda degisiyormus.

  • Amirim biggie board e-writer cihazını alabilme imkanımız var mı. Yol gösterirseniz sevinirim. Veya bir alternatif.

  • Amirim, “Everything is a Remix Remastered” belgeselini öğrendiğim iyi oldu. Daha önce “Revolution OS”i, “Steal this Film”i izlemiş; Richard Stallman’ın konuşmalarını dinlemiş, gnu.org/philosophy adresinde takılmıştım. Tam da böyle bir şey arıyordum, çok teşekkürler. Sayenizde her hafta yeni bir şey öğreniyorum :).

  • Bu arada 3D lambalar Türkiye’de de bulunuyor. Hatta seçenekler arasında kendi aldığım Darth Vader seçeneği bile var. 80 TL civarında. Reklam olmaması için site ismi yazmıyorum. Basit bir arama ile bulunabilir.

    • Merhaba, maalesef satıldığı siteyi bulamadım. Paylaşır kışınız? Teşekkürler.

  • Severek okuyor ve gözümüzden kaçan onlarca şeyi her hafta görüyoruz sayenizde..

    Benim takıldığım bir nokta var;
    Yukarıda “TÜSİAD Başkanı Tuncay Özilhan” şeklinde yazıyor ama Tüsiad Başkanı Cansen Başaran değil miydi dedim kendi kendime.
    Hemen ilgili haber linkine tıkladım, oradan gördüm ki Tuncay Bey “Yüksek İstişare Konseyi” Başkanı imiş.

  • Dünya üzerindeki offline kişi sayısı 2017’de 3.8 ila 4.2 milyar kişi olacak olarak geçiyor pdf’de. Günümüzü de %60 üstünden hesap edersek 7 milyar nüfusu yine 4.2 milyar rakamını elde ediyoruz. “4 milyar 600 milyon” rakamına ulaşamadım hiç bir türlü, bilmiyorum belki ben çıkarım yapamadım.

  • Paylaş butonları geliştirilirse daha kullanışı olur. Whatsapp ve gmail butonları çok işe yarar.

  • Serdar Bey haftalık özetlerinizi ilgiyle takip ettiğimi öncelikle belirtmek isterim.

    Bu haftaki özetinizde verdiğiniz 3D sinir printer’ı haberinde bir çeviri hatası var. Printer sinir üretmiyor, Sinirin uzaması için bir “guide” (yol) üretiyor. Printer ile nöron üretmek için daha çok vakit var. Sosyal medyada sağlık konusunda malesef çok yanlış bilgiler dolaşıyor. Özellikle bu tedavilere muhtaç insanları hayal kırıklığına itmemek için medikal paylaşımlarda daha dikkatli olmak gerekiyor.

    Saygılarımla.

Yorum yazmak için tıklayın

Yorumunuz:

e-Bülten Aboneliği