Güney Kore hükümeti Windows’u bırakıp Linux’a geçiyor

Güney Kore’nin bu kararı, hala Windows kullanan kişiler ve iş yerlerini zor duruma sokacağa benziyor.

Yayın tarihi:

Kategori:

Güney Kore hükümeti Ocak 2020’den itibaren bilgisayarlardaki işletim sistemini değiştireceğini ve Windows’u bırakarak Linux’a geçeceğini açıkladı. Microsoft’un 2020’de Windows 7’yi tadavülden kaldıracağı haberlerinden sonra Güney Kore hükümetinin Windows 10’a geçmek yerine, bu işletim sistemini tamamen bırakıp Linux’a geçme kararı almasının arkasında, Windows 10’un güvenilirliğine dair şüpheler bulunması var. Üst seviyede uz-ölçümü olması, Windows 10’un casusluk yapıyor olabileceği endişelerine yol açıyor. Ayrıca çoğu iş yeri için birden Windows 10’a geçiş yapmak finansal açıdan zorlu olabilir.

Bütün bu gelişmeler ışığında Güney Kore hükümeti Linux’a geçmeye karar vermiş durumda ama bunun hangi Linux versiyonu olacağı henüz belli değil. Linux’a geçmek yarım milyar dolara mal olarak kısa vadede pahalı olacak ancak İçişleri ve Güvenlik Bakanı Choi Jang-hyuk’un dediğine göre açık kaynaklı bir işletim sistemine geçmenin uzun vadede avantajlı olması bekleniyor.

Kaynak: Beta News


5 yanıt

  1. Alduin İlkdoğan avatarı
    Alduin İlkdoğan

    İlginç!

  2. Tamer (@tameryigit) avatarı

    bakalim o sefil openoffice libreoffice vs ile nereye kadar gidecekler

  3. Deniz avatarı
    Deniz

    Basliktaki gorseldeki YubiKey ile icerigin bir baglantisini pek cozemedim ben :)

  4. Bayram avatarı
    Bayram

    Huawei’ye yapılanlardan tüm dünya ders çıkarmalı derken ilk olarak Güney Kore ders çıkarmış benziyor. LibreOffice kullanmayı bile göze alamıyorsak bize sunulan tüketmeye devam edeceğiz. Kolay olan her zaman tembelliğe alıştırıp ve ilerlemeye engeldir.

  5. Berke avatarı
    Berke

    Doğru bir hamle. Zor olabilir ama imkansız değil.Umarım başarılı olurlar ve Microsoft’un tekeli kırılır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir