Flickr 12 Mart’ta fazla fotoğrafları silmeye başlayacak

Flickr 12 Mart'tan itibaren ücretsiz hesapların fotoğraf depolama limitini 1000 fotoğrafla sınırlandırıyor.

Haber Özeti

Tam Sürüm

Flickr ücretsiz hesapların fotoğraf depolama limitini 1000 fotoğrafla sınırlandırıyor ve 12 Mart’tan itibaren, 1000’in üzerinde fotoğrafı olan ücretsiz hesap kullanıcılarının fotoğrafları silinmeye başlayacak. Fotoğraf silme tarihi daha önceden 5 Şubat olarak belirlenmişti ancak bazı kullanıcıların fotoğraflarını indirme konusunda sorun yaşadığını açıklaması üzerine bu tarih 12 Mart’a kaydırıldı.

Yeni fotoğraf limiti SmugMug’ın şirketi satın almasından bir yıl sonra gerçekleşiyor. Daha önce her kullanıcıya 1 TB depolama alanı sunulmuştu. Şimdi bu limit 1000 fotoğraf ile sınırlandırılıyor. Bu 1000 fotoğrafın tamamının çok yüksek çözünürlüğe sahip olduğunu ve her birinin 10 MB alan kapladığını varsaysak bile toplam depolama alanı 10 GB’ı geçmiyor. Yani kullanıcıların depolama alanı 100 kattan daha fazla oranda azaltılmış oluyor.

Fotoğrafları kaybetmemek için ne yapılabilir?

1000’den fazla fotoğrafı olan Flickr kullanıcılarının fotoğraflarını kaybetmemek için birkaç seçeneği var. Flickr’ın kullanıcıları yönlendirmek istediği seçenek tabii ki paralı üyeliğe geçmeleri. 12 Mart’a kadar yıllık 50 Dolar (ya da aylık ödeme yapılırsa yıllık 72 Dolar) ödemeyi kabul eden kullanıcılar, fotoğraflarının silinmesinden endişe etmek zorunda kalmayacak. Ücretli kullanıcılara sınırsız depolama alanının yanı sıra siteyi reklamsız kullanma ve bilgisayar indirilebilen Auto-Uploadr adlı uygulamayı kullanma imkanı sunuluyor. Flickr kullanıcısıysanız ve uğraşmak istemiyorsanız bu seçeneği tercih edebilirsiniz ancak başka servislerin aynı hizmeti daha ucuza sağladığını belirtmekte fayda var.

İkinci seçenek Flickr’daki fotoğraflarınızı indirmek. Siteden indirdiğiniz fotoğrafları Google Photos ya da Amazon Photos gibi alternatiflere yükleyebilirsiniz. Bu işlemi 12 Mart’tan önce gerçekleştirmeniz gerekiyor. Flickr’ın tek tıkla bütün içeriği indirme seçeneği bulunmuyor. Bunun için aşağıdaki adımları izlemek gerekiyor.

Flickr fotoğrafları nasıl indirilir?

  1. Flickr hesabınıza giriş yapın
  2. ‘You’ menüsünün üzerine gelin ve ‘Camera Roll’ seçeneğine tıklayın.
  3. Her bir fotoğraf grubunun yanında bulunan ‘Select all’ seçeneğine tıklayın.
  4. Tüm fotoğraflar seçildiğinde sayfanın en altında bulunan ‘Download’ seçeneğine tıklayın
  5. ‘Create zip file’ seçeneğini seçin.

Fotoğraflarınız indirmeye hazır olduğunda Flickr size bir e-posta ile indirme linkini gönderecek. Yukarıdaki yöntem mükemmel bir şekilde çalışmıyor ve fotoğraflarınızın indirmeye hazır olması biraz zaman alabilir. Anılarınızı kaybetmek istemiyorsanız bu seçeneklerinizden biri olabilir. Alternatif olarak, eğer bütün fotoğraflarınızı albümler halinde düzenlediyseniz, fotoğraflarınızı albüme göre indirebilirsiniz. Bunun için ‘You’ menüsünden ‘Albums’ seçeneğini tıklamanız yeterli.

Kaynak: Digital Trends

Flickr ücretsiz hesapların fotoğraf depolama limitini 1000 fotoğrafla sınırlandırıyor ve 12 Mart'tan itibaren, 1000'in üzerinde fotoğrafı olan ücretsiz hesap kullanıcılarının fotoğrafları silinmeye başlayacak. Fotoğraflarınızın silinmesini önlemek için ücretli aboneliğe geçip sınırsız depolama alanı hakkı elde edebilirsiniz. Ya da fotoğraflarınızı Flickr'dan indirip başka bir servise yükleyebilirsiniz.

Yorum Ekle

Yorum yazmak için tıklayın

Yorumunuz:

Bülten Aboneliği

Günlük haberleri eposta bültenimizle takip edin!

Teşekkür ederiz.

Bir terslik var...

Dünya Halleri sitesi 6 Ağustos 2019 tarihinde yayın hayatını noktalamıştır.

Haber Özeti

Tam Sürüm

Dünya Halleri sitesi 6 Ağustos 2019 tarihinde yayın hayatını noktalamıştır.

Flickr ücretsiz hesapların fotoğraf depolama limitini 1000 fotoğrafla sınırlandırıyor ve 12 Mart'tan itibaren, 1000'in üzerinde fotoğrafı olan ücretsiz hesap kullanıcılarının fotoğrafları silinmeye başlayacak. Fotoğraflarınızın silinmesini önlemek için ücretli aboneliğe geçip sınırsız depolama alanı hakkı elde edebilirsiniz. Ya da fotoğraflarınızı Flickr'dan indirip başka bir servise yükleyebilirsiniz.