Erimiş tuz kullanan termik güneş santrali çalışmaya başladı

Dünyanın ilk erimiş tuz kullanan termik santrali Çin'de, tam kapasite çalışmaya başladı.

Haber Özeti

Tam Sürüm

Chinanews.com, Çin’in Gansu eyaletinin Dunhuang kentinde yer alan ilk 100 megavatlık erimiş tuzlu güneş enerjisi termik santralinin Pazartesi günü tam kapasiteyle çalışmaya başladığını bildirdi. Pazartesi günü alınan yaklaşık 20 saatlik çalışma raporu, santraldeki sistemlerin normal ve istikrarlı olduğunu gösteriyor. Tesis ayrıca, gece ve gündüz boyunca saatte 1,8 milyon kilowatt enerji üreterek, tüm göstergelerin tasarlanan değerlerine ulaştığını veya aştığını gösterdi ve böylece yeni bir rekor kırmış oldu. Bu, santralin Nisan ayının ortasında 34 saat süren operasyonlar sırasında 1,67 milyon kWh enerji üretmesinin ardından gelen başka bir önemli gelişme.

Bu santral, Çin’in ilk güneş enerjisi üretim projeleri arasında yer alıyor.  Pekin Shouhang IHW Resources Saving Technology Co Ltd tarafından 3 milyar yuan yatırımla (433,1 milyon dolar), inşa edilen santralin mülkiyet hakları da bu şirkete ait. Pekin Shouhang başkan yardımcısı Huang Wenbo, santralin en zorlu çevre ve mevsim koşullarında çalışma testini geçtiğini söyledi; bu da santralin Çin’in kuzeybatı bölgelerinde geniş çapta kullanabileceğini gösteriyor.

12 bin Aynalı Santral

“Süper aynalı enerji santrali” olarak da bilinen enerji santrali, güneş ışığını bir güneş kulesinin tepesindeki alıcıya yoğunlaştırarak erimiş tuzu ısıtan 12 bin ayna kullanarak çalışıyor. Yıllık 390 milyon kWh enerji üretecek şekilde tasarlanan santral, böylece karbondioksit emisyonunu yılda 350 bin ton azaltabilecek. Bu, 667 hektar bir ormanlık alandan bir yılda elde edilen çevresel faydaya eşdeğer bir rakam.

Kaynak: China Daily

Chinanews.com, Çin'in Gansu eyaletinin Dunhuang kentinde yer alan ilk 100 megavatlık erimiş tuzlu güneş enerjisi termik santralinin Pazartesi günü tam kapasiteyle çalışmaya başladığını bildirdi. Pazartesi günü alınan yaklaşık 20 saatlik çalışma raporu,  santraldeki sistemlerin normal ve istikrarlı olduğunu gösteriyor. Tesis ayrıca, gece ve gündüz boyunca saatte 1.8 milyon kilowatt enerji üreterek, tüm göstergelerin tasarlanan değerlerine ulaştığını veya aştığını gösterdi ve böylece yeni bir rekor kırmış oldu. Bu, santralin Nisan ayının ortasında 34 saat süren operasyonlar sırasında 1.67 milyon kWh enerji üretmesinin ardından gelen başka bir önemli gelişme. Yıllık 390 milyon kWh enerji üretecek şekilde tasarlanan santral, böylece karbondioksit emisyonunu yılda 350.000 ton azaltabilecek. Bu, 667 hektar ormanlık alandan bir yılda elde edilen çevresel faydaya eşdeğer bir rakam.

6 Yorum

Yorum yazmak için tıklayın

Yorumunuz:

e-Bülten Aboneliği