Dünyanın en zeki insanlarının yoğunlaştığı 13 yer

"Han the Robot" waits on stage before a discussion about the future of humanity in a demonstration of artificial intelligence (AI) by Hanson Robotics at the RISE Technology Conference in Hong Kong on July 12, 2017. Artificial intelligence is the dominant theme at this year's sprawling RISE tech conference at the city's harbourfront convention centre, but the live robot exchange took the AI debate to another level. / AFP PHOTO / ISAAC LAWRENCE (Photo credit should read ISAAC LAWRENCE/AFP/Getty Images)
Dünyanın en zeki insanlarının yoğunlukta olduğu 13 yer için bir liste oluşturuldu. Listede Kuzey Amerika ve Avrupa çoğunlukta.

Haber Özeti

Tam Sürüm

Macquarie bankasından araştırmacılar, dünyanın en zeki insanlarının yaşamaya meyilli olduğu yerlerin bir listesini hazırladı. Macquarie ekibi bu gibi yerleri ‘beyin kuşağı’ olarak adlandırıyor; yani akıllı insanların son teknolojinin farklı alanlarında çalışmaları için merkez konumuna gelen yerler. Liste, 2016 yılında Antoine van Agtmael ve Fred Bakker‘ın The Smartest Places on Earth (Dünyadaki En Zeki Yerler) adlı kitabına dayanıyor. Macquarie, aşağıdaki tablodakilerin yanı sıra birçok yerin olduğunu ama çoğunluğun Kuzey Amerika ve Avrupa’ya ait olduğunu belirtti. İşte o bölgeler ile uzmanlık alanları:

Macquarie ekibi, araştırmalarının bir parçası olarak Silikon Vadisi’nde vakit geçirdi ve teknolojinin olumlu etkilerinin küresel ekonomideki etkilerine dair umutlu fikirlerle oradan ayrıldı. Ekip, van Agtmael ve Bakker’ı harekete geçiren gücün ucuz imalattan giderek uzaklaşıldığı fikri olduğunu belirtti.

Yapılan araştırma Kuzey Yarım Küre’ye karşı bariz bir pozitif ön yargı gösterirken, araştırmacılar Asya’nın kafa yapısı ve yöntem açısından fazla katı olduğunu söylüyor. Araştırmacılar ‘beyin kuşağı’ konseptini açıklamak için kitaptan şu alıntıyı yapıyor:

“Birçok Asya ülkesi ve MIST ülkelerinde (Meksika, Endonezya, Güney Kore ve Türkiye) yaygın olan güdümlü ve hiyerarşik düşünce sisteminin aksine; yüksek bilgi birikimli araştırma tesisleri, eğitim kurumları, temel araştırmalar için hükumet desteği, cazip çalışma ve yaşam koşulları, para ve en önemlisi de alışılmışın dışındaki fikirleri tetikleyen güven ve özgürlük ortamına sahip olmak ve başarısızlığın da yeniliğin bir parçası olduğunu kabul etmek. ”

Birçok insan teknolojinin istihdam üzerindeki etkisine dair endişeli olsa da Macquarie ekibi yeniliğin etkisini olumlu görüyor. Araştırmacılar, Enrico Moretti’nin 2013 yılında çıkan The New Geography of Jobs (Mesleklerin Yeni Coğrafyası) kitabından da alıntılar yaptı. Bu kitaba göre: “Her bir yeni ve son teknoloji meslek için beş adet daha ek iş imkanı ortaya çıkıyor; üç tanesi profesyoneller diğer iki tanesi de düşük ücretle çalışan ve profesyonel olmayanlar için.”

Kaynak: Business Insider

Macquarie bankasından bir grup araştırmacı, dünyadaki en zeki insanların yoğunlukta olduğu 13 yerin listesini oluşturdu. Bu tür bölgelere 'beyin kuşağı' deniyor. Araştırmacılar, 2016 yılında çıkan The Smartest Places on Earth kitabından faydalandı. Listenin çoğunluğunu Kuzey Amerika ve Avrupa oluşturuyor. Yapılan araştırma Kuzey Yarımküre'ye karşı bariz bir pozitif ön yargı gösterirken, araştırmacılar Asya'nın kafa yapısı ve yöntem açısından fazla katı olduğunu söylüyor.

1 Yorum

Yorum yazmak için tıklayın

Yorumunuz:

e-Bülten Aboneliği