Çin uzaya güneş enerjisi santrali kuruyor

Çin Uzay Teknolojisi Akademisi, Dünya'nın yörüngesine bir güneş enerjisi santrali kurup topladığı enerjiyi Dünya'ya göndermeyi planlıyor.

Haber Özeti

Tam Sürüm

Çin Uzay Teknolojisi Akademisi, Dünya’nın yörüngesine bir güneş enerjisi santrali kurup topladığı enerjiyi Dünya’ya göndermeyi planlıyor. Güneş santrali Dünya’nın atmosferinde gerçekleşen hava olaylarından etkilenmeyeceği için, Dünya’da hava bulutlu olsa da aynı miktarda enerji toplamaya devam edebilecek.

Öncelikle 2025’te bir test tesis gönderilmesi planlanıyor. Uzaydan temiz enerji elde etme çabası, Çin’in yenilenebilir enerji alanında kararlı olduğunu ve kendisini bu alanda küresel liderler arasına yerleştirmek istediğini gösteriyor.

Enerji aktarım sorununun çözülmesi gerek

Bu projenin önündeki en büyük engel ise uzayda toplanan enerjinin Dünya’ya gönderilmesi. Bilimciler hala bu sorunu çözmek için çalışmalarını sürdürüyor. Şu anda uzay tesisinin topladığı enerjiyi Dünya’daki başka bir tesise mikrodalga ya da lazer formunda göndermesi fikri üzerinde duruluyor. Buradan elde edilen elektrik daha sonra geleneksel yöntemlerle elde edilen elektrik enerjisi gibi kullanılabilecek.

Eğer herşey yolunda giderse ve enerji transfer ışınları amaçlandığı gibi çalışırsa, Çinli bilimciler 2050’ye kadar daha büyük ve güçlü tesisleri yörüngeye yerleştirmeyi amaçlıyor. Dünya’ya temiz enerji göndermenin yanı sıra yörüngedeki bir enerji santrali uzay keşiflerinde de bir yakıt istasyonu olarak kullanılabilir. Bunun için, tesisten enerji gönderen ışınların, uzaklaşan roketleri hedefleyebiliyor olması gerekiyor.

Kaynak: Futurism

Çin Uzay Teknolojisi Akademisi, Dünya'nın yörüngesine bir güneş enerjisi santrali kurup topladığı enerjiyi Dünya'ya göndermeyi planlıyor. Güneş santrali Dünya'nın atmosferinde gerçekleşen hava olaylarından etkilenmeyeceği için, Dünya'da hava bulutlu olsa da aynı miktarda enerji toplamaya devam edebilecek. Projenin önündeki en büyük engel, uzayda toplanan enerjinin Dünya'ya gönderilmesi. Uzmanlar bu enerjiyi mikrodalga ya da lazer halinde Dünya'daki başka bir tesise göndermeyi planlıyor.

Yorum Ekle

Yorum yazmak için tıklayın

Yorumunuz:

e-Bülten Aboneliği