Sahte WhatsApp 1 milyon defa yüklendi

Google Play'deki oldukça orijinal görünen sahte WhatsApp uygulaması, 1 milyondan fazla kişi tarafından yüklendi.

Haber Özeti

Tam Sürüm

3 Kasım’da, popüler mesajlaşma uygulaması WhatsApp’ın Google Play’de oldukça orijinal görünen bir kopyası olduğu fark edildi. Sahte WhatsApp, 1 milyondan fazla indirildi. Uygulamayı indiren kişiler ise mesajlaşma uygulaması yerine reklam dolu bir uygulamayla karşılaştı.

Hacker News‘e göre, geliştiricinin adından sonra koyulan görünmeyen bir boşluk sayesinde sahte WhatsApp, gerçeğinden ayırt edilemeyecek kadar normal görünüyordu. Konuya yorum yapan Reddit kullanıcılarından biri, bu durumun ilk kez yaşanmadığını söyledi. Kullanıcı, Google Play’de ‘WhatsApp’ yazarak aratınca, geliştirici adına ‘WhatsApp Inc.’ yazıp çeşitli noktalama işaretleri ya da fazladan boşluklar kullanarak oluşturulan en az yedi adet sahte uygulama olduğunu söylüyor.

Çocuk oyunlarında bile var

Bu olay, Google’ın Google Play kullanıcılarını koruma konusunda dikkatli olmadığını gözler önüne seren örneklerden sadece biri. Daha önce de mesajlaşma uygulamalarında, çocuk oyunlarında ve hatta Pokemon Go‘nun sahte versiyonlarında kötü amaçlı yazılımlara rastlanmıştı. Fakat bu durumda, Google’ın WhatsApp’ın fikri mülkiyetini korumak konusundaki başarısızlığının başka bir boyutu daha var. Çünkü WhatsApp, Google’ın internet reklamcılığı alanındaki başlıca rakibi olan Facebook’a ait.

Kaynak: Fortune

3 Kasım'da, popüler mesajlaşma uygulaması WhatsApp'ın Google Play'de oldukça orijinal görünen bir kopyası olduğu fark edildi. Sahte WhatsApp, 1 milyondan fazla indirildi. Uygulamayı indiren kişiler ise mesajlaşma uygulaması yerine reklam dolu bir uygulamayla karşılaştı. Hacker News'e göre, geliştiricinin adından sonra koyulan görünmeyen bir boşluk sayesinde sahte WhatsApp, gerçeğinden ayırt edilemeyecek kadar normal görünüyordu. Bu olay, Google'ın Google Play kullanıcılarını koruma konusunda dikkatli olmadığını gözler önüne seren örneklerden sadece biri. Daha önce de mesajlaşma uygulamalarında, çocuk oyunlarında hatta Pokemon Go'nun sahte versiyonlarında kötü amaçlı yazılımlara rastlanmıştı.

1 Yorum

Yorum yazmak için tıklayın

Yorumunuz:

e-Bülten Aboneliği