Jet lag için dijital hap

British Airways, yolcunun acıktığını ya da ışığının ve oturma pozisyonunun ayarlanması gerektiğini haber veren, yenebilir bir sensör geliştirmek istiyor.

Haber Özeti

Tam Sürüm

Sıkışık koltuklar, ağlayan bebekler ve kötü yemekler göz önünde bulundurulduğunda çok az kişi uçakla seyahat etmeyi gerçekten seviyor. Havayolu şirketi British Airways yeni bir akıllı sensör teknolojisi sayesinde, uçuş deneyiminizi ince ayarlarla daha iyi hale getirmek istiyor. Ancak alışılmadık bir durum söz konusu: şirket müşterilerinin bu sensörü yutmasını istiyor.

Dijital hap

Britanya’nın en büyük hava yolu şirketi, yeni yaptığı patent başvurusunda, jet lag etkilerini azaltmak için dijital bir hap geliştirmek istediğini belirtti. İnternete bağlı bu cihazı yuttuğunuzda vücudunuzdaki uyku düzenini ve sağlık durumunuzu takip ederek kabin ekibine ne kadar konforlu hissettiğinizi aktarıyor.

Vücuttaki ısı değişiklikleri, mide asidi oranı, vücut hareketleri, uyku evreleri, göz hareketi ve kalp atış hızı gibi faktörler, kabin ekibinin size yiyecek bir şeyler vermesi, ışığınızı ya da oturma pozisyonunuzu ayarlaması için uyarılarda bulunabilir. Havayolu şirketinden yapılan açıklamada hapın yolcunun ve yakın çevresindeki koşulların fizyolojik durumuna dair bilgi sağlayacağı ifade edildi.

Son teknoloji ürünü

Vücudun içinde gezen bir takip cihazı kulağa garip gelebilir ancak inceleme araçlarını vücudun içine yerleştirmek, pek çok uzman tarafından bu alandaki bir sonraki adım olarak değerlendiriliyor. Ayrıca düzenli olarak seyahat eden yolcuların uyku ve yemek zamanlarını varış noktasına göre ayarlamanın da jet lag etkisini mümkün olduğunca azaltmak için gerekli olduğu belirtiliyor.

British Airways adına konuşan bir sözcü “Her zaman müşterilerimize en son yenilikleri sunmak için çaba sarf ediyoruz. Şeylerin internetini gökyüzüne taşıma konusunda heyecanlıyız.” dedi

Kaynak: The Memo

Britanya'nın en büyük havayolu şirketi British Airways, yolcuların durumu hakkında her zaman bilgi sahibi olmak ve ihtiyaç anında yolcuya yardımcı olmak için yenebilen bir sensör geliştirmek istiyor. Bu sensör yolcunun durumunu kabin ekibine bildirecek ve kabin ekibi yolcuların ihtiyaçlarına göre yemek servisi yapacak ya da ışığı ve oturma pozisyonunu ayarlayacak. Müşteriden vücudunun içinde olan biten her şeyi paylaşmasını istemek biraz fazla olabilir ama dijital hap için patent başvurusu yapıldı bile.

2 Yorum

    • Evet. Dünya Halleri olarak ‘Internet of Things’ terimini tam Türkçe karşılığı olan ‘Şeylerin İnterneti’ şeklinde çeviriyor ve kullanıyoruz. (Yaygın) hatalı tercümesindeki ‘nesne’, İngilizce ‘object’e karşılık geliyor ve etimolojik açıdan farklı.

Yorum yazmak için tıklayın

Yorumunuz:

e-Bülten Aboneliği