Google gözümüze girmek istiyor

Google geçtiğimiz günlerde, gözdeki doğal lensin yerine gözün içine enjekte edilecek bir yapay lens projesi için patent başvurusunda bulundu.

Haber Özeti

Tam Sürüm

Google geçtiğimiz günlerde gözün içine yerleştirilen bir elektronik cihaz için başvuruda bulundu. Göz bebeğinin üzerine yerleştirilen lenslerin aksine bu cihaz sıvı olarak gözün içine enjekte ediliyor. Enjeksiyonun ardından katı hale geçen cihaz sayesinde görüş yeteneğinin artırılması amaçlanıyor.

Cihaz sıvı olarak lens kapsülünün için enjekte ediliyor. Bunun için gözde bulunan doğal lensin çıkarılması gerekiyor. Görme bozukluklarını tedavi etmesi amacıyla üretilmesi planlanan lens, ışığın retina tabakasına aktarılmasına yardımcı olmak üzere tasarlanmış.

Işığın geçişine izin vermek amacıyla tamamen şeffaf olması planlanan cihaz, sensörler, bellek, radyo, batarya ve elektronik lensten oluşuyor. Cihazın bataryası radyo dalgaları kullanılarak, kablosuz olarak şarj ediliyor. Patentte tanımlanan bir başka cihaz, gözün içindeki cihazla radyo dalgaları ile iletişim kuruyor. Bu dışarıdaki cihazın bir işlemcisi bulunuyor ve gerekli işlemler bu cihazda yapılarak sonuçlar radyo ile göze aktarılıyor.

Bu cihaz Google’ın gözlerimize yerleştirmek istediği ilk teknolojik ürün değil. 2014 yılında Google, göz yaşındaki glikoz oranını inceleyip hastanın şekerini ölçen bir lens teknolojisinden bahsetmişti. Bu lens için şu anda Alphabet’in bir kolu olan Verily çalışmalara devam ediyor. Verily’nin yöneticilerinden Andrew Jason Conrad, patent metninde bu yeni lensin de mucidi olarak geçiyor. Haliyle göz içine yerleştirilen elektronik lens için yapılacak çalışmaların da Verily tarafından gerçekleştirilmesi bekleniyor.

Los Angeles’taki Kaliforniya Üniversitesi’nde hücre biyolojisi üzerine profesörlük unvanı alan Conrad geçtiğimiz günlerde Verily’den ayrılan bir grup çalışanla ilgili olarak gündeme gelmişti. Verily’den ayrılanlar sebep olarak Conrad’ın birlikte çalışması çok zor bir insan olmasını ileri sürmüşlerdi.

Google gözün içine sıvı olarak enjekte edilip daha sonra katıya dönüşen bir lens projesi için patent başvurusunda bulundu. Dışarıdan radyo dalgalarıyla kablosuz olarak iletişim kurulan lens, görme bozukluğu olan hastaların gözlerindeki doğal lenslerle değiştirilmek üzere tasarlandı.

4 Yorum

Yorum yazmak için tıklayın

Yorumunuz:

e-Bülten Aboneliği