Bitkiler için Shazam

Bitkiler hakkında daha fazla bilgi edinmek isteyenlerin fırsat ayağına geldi. PlantNet adını bilmediğiniz bitkileri sizin için tanımlıyor.

Haber Özeti

Tam Sürüm

Dünyada yaklaşık 400 bin çiçekli bitki türünün olduğu tahmin ediliyor. Elbette bunu takip etmek kolay değil. Nitekim çoğumuzun bildiği bitki sayısı çöldeki bir kum tanesi gibi, oldukça az. Eğer bu alandaki bilginizi artırmak isterseniz artık bunun için de bir uygulama var: PlantNet. Söz konusu uygulama, kısaca ‘bitkiler için Shazam‘ olarak tanımlanabilir. iPhone ve Android cihazlar için uygulaması olan PlantNet, teknolojinin bu konuda ne kadar ilerlediğini de gösteriyor.

Bitki resimlerinin toplandığı bir sosyal ağdan bilgi toplayarak oluşturulan bu ‘havuz’, Cirad, IRA, Inria / IRD ve Tela Botanica Network gibi dört Fransız araştırma kuruluşundaki bilimcilerin çalışmalarının ürünü. Uygulama, birçok bitki türünü tanıyan bir görüntüleme yazılımı içeriyor. Böylece taban referansı görselleştirilmiş oluyor.

Gelecekte misyonu değişebilir

PlantNet, halihazırda Fransa’da bulunan 4 bin 100’den fazla yabani flora türünü tanıyabiliyor. Kullanıcı katkılarıyla programı geliştirebilmek de mümkün. Bunun için yeni dahil edilen türlerin fotoğrafı gerekiyor. Şu an yenilebilir bitkilere odaklanılmamakla birlikte, öne çıkarılan çerçeve kişilerin kendilerine zararlı olabilecek bitkileri bilmeleri ve bitkileri tanıdıkça sevebilecekleri fikrinin üzerinde duruluyor. Günümüzde ortalama yaşayan bir birey bu uygulama ile ev veya yaşam alanını sevdiği bitkilerle doldurabilir veya bitkilerle yaşamayı öğrenebilir.

Ayrıca bu çalışma, gelecekte yenilebilir bitkiler için bir veri tabanına dönüşebilir, çünkü bitkiler vahşi doğanın taze ve besleyici besin kaynağı olabilir.

Kaynak: Educate Inspire Change

Dünyada yaklaşık 400 bin çiçekli bitki türünün olduğu tahmin ediliyor. Nitekim çoğumuzun bildiği bitki sayısı çöldeki bir kum tanesi gibi, oldukça az. Eğer bu alandaki bilginizi artırmak isterseniz artık bunun için de bir uygulama var: PlantNet. Söz konusu uygulama, kısaca 'bitkiler için Shazam' olarak tanımlanabilir. Çünkü çalışma prensibi aynı; fotoğrafını çekip uygulamaya sorduğunuz bir bitki için onun ne olduğuna dair bilgi veriyor. Google'da görsel aramak gibi.

2 Yorum

  • gecen hafta uygulamayi yukledim yalniz tr icin hangi projeyi secmek gerekiyor?

    bu bolgedeki bitkiler tanim alaninda mi?

Yorum yazmak için tıklayın

Yorumunuz:

e-Bülten Aboneliği