Bitkiyle temizlenen hava

Eski bir NASA çalışanı tarafından geliştirilen Plant Air Purifier, sıradan bir bitkiyi hava temizleme konusunda 100 kat daha etkili hale getirebiliyor.

Haber Özeti

Tam Sürüm

Bitkiler, dünyamızı zararlı maddeler koruyarak havayı temizleyen doğal varlıklardır. Ancak konu evimizdeki havayı temizlemeye gelince bitkiler çok yeterli olmayabilir. Eski bir NASA çalışanı olan Dr. Bill Wolverton tarafından geliştirilen Plant Air Purifier, bitkilerin temizleme kapasitesini artırmak için üretilmiş.

Plant Air Purifier’ın içinde yetiştirilen bitki, normal toprakta yetiştirilen bitkilerden yüz kat daha etkili bir şekilde havayı temizleyebiliyor. Ürünün web sitesine göre The Plant Air Purifier, formaldehit, benzen ve diğer zararlı organik bileşikleri ve hatta tozu, alerjenleri ya da hayvanlardan dökülen ölü derileri temizleyebiliyor.

Kullanımı basit

The Plant Air Purifier, saksıdan oluşan bir hava temizleme sistemi. Saksının iç kısmı delikli bir yapıda, ayrıca bir haftaya kadar su depolayabilen özel bir rezervuara sahip. Saksının sistemi havalandıran elektrikli bir fanı var. Gerekli olan tek şey bir bitki, düzenli sulama ve birkaç ayda bir gerekli besin maddelerinin eklenmesi.

Havayı kökler temizliyor

Bir Plant Air Purifier’ın normal bir saksı çiçeğinden yüz kat daha fazla etkili olmasının sebebi; hava akımının toksin sindiren mikropları barındıran kök sisteminden geçmesi.

Bitki topraktan suya taşındığı zaman ‘su kökü’ denilen kısımları oluşuyor. Bu kökler bitkinin çevreye adapte olmasını sağlıyor ve mikropları barındırıyor. Toprağın aksine su, köklerin ve mikropların havayla daha çok temas etmesini ve toprakta yetişen bitkilere nazaran daha fazla toksin toplamasını sağlıyor. Böylece bitkinin havada bulunan istenmeyen bileşenlerden çok daha kolay kurtulması sağlanıyor.

Sadece ABD ve Porto Riko’ya gönderim yapan şirket, 12 voltluk enerji desteğine sahip saksıları 229 dolara, 5 voltluk versiyonu ise 99 dolara satıyor.

Plant Air Purifier, Bir NASA çalışanı tarafından geliştirilen elektrikli bir saksı. Odadaki havayı temizlemek için bitkinin yaprakları yerine köklerinden faydalanan ürün böylece bir ev bitkisinin hava temizleme kapasitesini 100 kat artırabiliyor.

Yorum Ekle

Yorum yazmak için tıklayın

Yorumunuz:

e-Bülten Aboneliği