2045 Initiative ölümsüzlüğü amaçlıyor

Rus iş adamı Dmitry Istkov 30 yıl içinde insan zihnini robotlara aktarabilecek teknolojiyi geliştirmeyi amaçlayan bir 2045 Initiative'i kurdu.

Haber Özeti

Tam Sürüm

Rus iş adamı Dmitry Itskov, insanları ölümsüz yapmak için ‘2045 Initiative‘ adlı bir girişim başlattı. Geçen sene Avustralya’lı bir girişimin insan zihnini robota aktarma fikrini hayata geçirmek isteyen Istkov, nöral arayüz, robotik, nöroloji, ve yapay organlar alanlarında uzmanlardan oluşan bir ekip kurdu.

Bu projeye şimdiden 1.43 milyar dolar yatırım yapan 35 yaşındaki iş adamı, BBC’ye verdiği röportajda “Gerçekleşeceğine yüzde yüz eminim, yoksa başlamazdım. 30 yıl içinde hepimizi ölümsüz yapmayı amaçlıyorum. Proje gerçekleştiğinde sadece parası olanlara değil, tüm insanlığa bu imkanı sunmak istiyorum.” diye konuştu.

Aşama aşama gerçekleşecek

2020’ye kadar insan beyniyle kontrol edilebilen bir robot üretmeyi amaçlayan şirketin asıl hedefi 2045’e kadar insanların zihnini tamamen robotlara aktarabilmeyi amaçlıyor. Projenin ilk aşaması için Kaliforniya Teknoloji Enstitüsü’nde (Caltech) gerçekleştirilen ve beyin dalgalarıyla robotik bir kolu hareket ettirmeyi amaçlayan araştırmayı yakından takip eden girişim, bu çalışmayı insan vucudunun tamamına uygulamak istiyor. Böylece insan beyni ile uzaktan kontrol edilebilen robotlar, insanlar için tehlikeli olabilecek işlerde kullanılabilecek.

2016-03-17-image-5

İnsan beyni ve bilgisayarların çalışma prensiplerinin benzer olduğunu belirten ekip sensörlerden gelen verilerin hesaplamalardan geçirilerek davranışsal çıktılara dönüştüğünü ifade etti. Bu şekilde insan beyni ile bir bilgisayarı birbirine bağlayarak aralarında veri akışının sağlanması amaçlanıyor.

35 yıl içinde bir ölümsüzlük teknolojisi geliştirilmezse öleceğine inanan Istkov “Motivasyonumun kaynağı ölüm korkusu” diye konuştu.

Rus bir iş adamı insan beynini robotlara aktarabilecek teknoloji için bilim insanlarından bir ekip kurdu. 2045 Initiative adlı girişim 30 yıl içinde tüm insanlığa ölümsüzlük seçeneği sunmayı amaçlıyor.

5 Yorum

  • Her insan ölecek mutlaka ama bu fikir çok mantıklı , geçenlerde Celal Şengör hoca da bu mevzudan bahsetmişti .. Sonuçta bizi biz yapan gerçek hafızamız . hafızamızı geçmişimiz oluşturduğuna göre zihnimizi herhangi biyere kopyaladiğımızda geçmişimizide aktarmış oluyoruz . Gerisi artık o geçmişi okuyacak sanal bir zihin oluşturmaya kalıyor ..

Yorum yazmak için tıklayın

Yorumunuz:

e-Bülten Aboneliği