Yüz tanıma teknolojilerini eğitmek için kullanılan gerçekçi maskeler

Japonya'nın kırsal bir bölgesinde küçük bir şirket tarafından yapılan ultra-gerçekçi maskeler teknoloji ve eğlence sektörleri tarafından satın alınıyor.

Haber Özeti

Tam Sürüm

Japonya’nın kırsal bir bölgesinde küçük bir şirket tarafından yapılan ultra-gerçekçi maskeler hem ülkedeki teknoloji ve eğlence sektörleri hem de Suudi Arabistan gibi bazı uzak ülkeler tarafından satın alınıyor. 300 bin Yen’e (14 bin Lira) satılan maskeler beş işçi tarafından reçine ve plastik kullanılarak yapılıyor. REAF-f Co adlı şirket kişinin yüzündeki kırışıklıklardan derisinin dokusuna kadar her türlü detaya dikkat ediyor.

Yüz tanıma teknolojisini geliştiriyor

Şirketin kurucusu Osamu Kitagawa bu fikri bir baskı makinesi üreticisinde çalışırken bulmuş. Ancak istediği gibi fotoğraflardan üç boyutlu yüz verisi alıp maske yapabilen bir makine üretmesi iki yıl sürmüş. Şirket 2011’de maske satışına başladı. Japonya’nın Shiga bölgesinde bulunan şirket her yıl eğlence, otomotiv teknoloji ve güvenlik şirketlerinden 100 kadar sipariş alıyor. Örneğin bir Japon otomobil şirketi uyuyan bir yüz maskesini kullanarak yüz algılama teknolojisinin bir sürücünün uyumaya başladığını fark etmesi için geliştirmiş.

Kitagawa “Ürünlerimin yüz tanıma teknolojisini geliştirmek için kullanılması beni gururlandırıyor. Umarım geliştiriciler yüz algılamada isabet oranını benim gerçekçi maskelerimi kullanarak geliştirebilir.” diyor.

60 yaşındaki Kitagawa aynı zamanda Suudi Arabistan hükumetinden de kral ve prensler için maske siparişi aldığını söylüyor. Bumaskelerin halka açık yerlerde gösterilecek portrelerde kullanılacağı ifade edilmiş.

“Yasa dışı kullanıma engel olamam”

Kitagawa müşterilerinin bu maskeleri yasa dışı yollarda kullanmayacağından emin olmak için elinden geleni yapıyor ama bu ihtimali tamamen ortadan kaldırmasının da mümkün olmadığını söylüyor. Amacının yüzde 100 gerçekçi maskeler yapmak olduğunu dile getiren Kitagawa gelecekte silikon gibi daha yumuşak malzemelerden maske üreterek bu maskelerin tıbbi amaçlarla da kullanılabilmesini sağlamayı amaçlıyor. Kitagawa aynı zamanda “İnsansı robotlar geliştirildikçe bu maskelerin geliştiricilerin düşük maliyetle daha gerçekçi robotlar üretmesini sağlamasını umuyorum” diyor.

Kaynak: Reuters

Japonya'nın kırsal bir bölgesinde küçük bir şirket tarafından yapılan ultra-gerçekçi maskeler hem ülkedeki teknoloji ve eğlence sektörleri hem de Suudi Arabistan gibi bazı uzak ülkeler tarafından satın alınıyor. 300 bin Yen'e (14 bin Lira) satılan maskeler beş işçi tarafından reçine ve plastik kullanılarak yapılıyor. REAF-f Co adlı şirket kişinin yüzündeki kırışıklıklardan derisinin dokusuna kadar her türlü detaya dikkat ediyor.

Yorum Ekle

Yorum yazmak için tıklayın

Yorumunuz:

e-Bülten Aboneliği