Twitter’ın ilerlemesi durdu

Twitter aylık aktif kullanıcı sayısını son kez açıkladı. Son üç yılın önemli bir bölümünde olduğu gibi rakamların 330 milyon civarında seyrettiği görüldü.

Haber Özeti

Tam Sürüm

Twitter Salı günü son kez aylık aktif kullanıcı sayısını açıkladı. Şirketin rakamlarına göre 2019’un ilk çeyreğinde aylık ortalama 330 milyon kişi Twitter’ı aktif şekilde kullandı. Bu sayı şirketin önceki iki çeyreğine göre küçük bir artış gösterse de hala geçtiğimiz yılın aynı çeyreğinden 6 milyon kullanıcı daha az. Geçtiğimiz 3 yıl içinde Twitter kullanıcı sayısını sadece 20 milyon artırdı. Bu süre zarfında kullanıcı sayısı genelde 330 milyon civarında seyretti. Bu da platformun büyüme sınırına ulaştığını işaret ediyor olabilir.

Apple taktiği

Twitter bu problemi çözmek için Apple’ın taktiğini uyguluyor. Tıpkı Apple’ın azalan iPhone satışlarının ardından artık satılan ürün sayısını açıklamayacağını söylemesi gibi Twitter da aylık aktif kullanıcı sayısını açıklamama kararı aldı. Bu kararın sebebi büyük ihtimalle şirketin büyüme rakamlarının sönük kalması.

Twitter artık ‘para kazanılabilir günlük aktif kullanıcı’ rakamlarını açıklayacak. Bu ölçüt, herhangi bir günde Twitter’a reklam gösterilebilen bir platform ya da uygulama üzerinden erişen kullanıcı sayısını ifade edecek. Ancak şirket bu rakamların diğer şirketlerin açıkladığı benzer isimli ölçütlerle birebir karşılaştırılamayacağının altını çiziyor. Twitter böylece diğer şirketlere karşı daha güçsüz göründüğü karşılaştırmalardan kendisini korumayı hedefliyor.

Kaynak: Statista

Twitter Salı günü son kez aylık aktif kullanıcı sayısını açıkladı. Şirketin rakamlarına göre 2019'un ilk çeyreğinde aylık ortalama 330 milyon kişi Twitter'ı aktif şekilde kullandı. Bu sayı şirketin önceki iki çeyreğine göre küçük bir artış gösterse de hala geçtiğimiz yılın aynı çeyreğinden 6 milyon kullanıcı daha az. Geçtiğimiz 3 yıl içinde Twitter kullanıcı sayısını sadece 20 milyon artırdı. Bu süre zarfında kullanıcı sayısı genelde 330 milyon civarında seyretti. Bu da platformun büyüme sınırına ulaştığını işaret ediyor olabilir.

Yorum Ekle

Yorum yazmak için tıklayın

Yorumunuz:

e-Bülten Aboneliği