Modern yaşamdan bir kurtuluş fırsatı olarak ‘hapishane’

Son beş yıldır Güney Kore'de insanlar, Hongcheon şehrinde bulunan sahte hapishanede bir hafta sonu geçirmek için para ödüyor.

Haber Özeti

Tam Sürüm

Son beş yıldır Güney Kore’de insanlar, Hongcheon şehrinde bulunan sahte hapishanede bir hafta sonu geçirmek için para ödüyor. Bu hapishanede mobil cihaz kullanmak yasak, diğer ‘mahkumlarla’ konuşmak yasak ve etrafta hiç saat yok. ‘İçimdeki hapishane’ olarak adlandırılan bu tesisi ziyaret eden fotoğrafçı Kim Hong Ji Reuters’a yaptığı açıklamada işletmenin 2013’ten bu yana 2 bin ziyaretçi ağırladığını söylüyor. Bu ziyaretçilerin önemli bir kısmını stresli yaşamlarından bir süreliğine kurtulmak isteyen ofis çalışanları ve öğrenciler oluşturuyor.

Güney Kore’nin zorlayıcı iş ve akademik kültürü, insanları bu tarz arayışlara itiyor. Tesisin kurucularından Noh Ji-Hyang, savcı olarak görev yapan eşinin “Gidip haftada 100 saat çalışacağıma hücreye atılmayı tercih ederdim” sözünden esinlenerek böyle bir tesis kurmaya karar vermiş. Ji-Hyang, müşterilerinin “Burası hapishane değil, gerçek hapishane bizim dönmek zorunda olduğumuz yer” dediklerini aktarıyor.

Hapishaneden kareler ve ziyaretçilerin hikayeleri ile ilgili bilgileri galeride bulabilirsiniz.

Kaynak: The Atlantic

on beş yıldır Güney Kore'de insanlar, Hongcheon şehrinde bulunan sahte hapishanede bir hafta sonu geçirmek için para ödüyor. Bu hapishanede mobil cihaz kullanmak yasak, diğer 'mahkumlarla' konuşmak yasak ve etrafta hiç saat yok. Hapishanenin ziyaretçilerinin önemli bir kısmını, stresli yaşamlarından bir süreliğine kurtulmak isteyen ofis çalışanları ve öğrenciler oluşturuyor.

3 Yorum

  • O kadar ilginç bir fikir ki… Akıl sır ermiyor… Türkiye’de yapılır mı? Kim buralara gider?Gerçekten zihin açan bir haber.

  • Eger bu ulkeye tatil icin gidiyor olsaydim, kesin bu yerde kalmak icin plan yapardim. Insanlar deneyim icin bile dusunebilirler..

  • Nasıl yani sadece para yetiyor mu? Gazeteci falan olmaya gerek yok mu? Eee süper bir şey bu. Üniversite mezunu olmaya da gerek yok. Bas parayı çık dışarı! Aa pardon yanlış yazmışım bas parayı gir içeri olacaktı, aklım bir an Türkiye’ye gitti de.

Yorum yazmak için tıklayın

Yorumunuz:

e-Bülten Aboneliği