Le Corbusier’nin Paris’teki evi yeniden ziyarete açıldı

Fransız mimar Le Corbusier'nin 1934-65 yılları arasında yaşadığı stüdyo apartman dairesi, iki yıl süren restorasyonun ardından yeniden ziyarete açıldı.

Haber Özeti

Tam Sürüm

Fransız mimar Le Corbusier (Charles-Édouard Jeanneret) ve eşi Yvonne Gallis’in 1934-65 yılları arasında yaşadığı stüdyo apartman dairesi, iki yıl süren restorasyonun ardından yeniden ziyarete açıldı. Paris’te Rue Nungesser et Coli 24 adresinde yer alan daire Immeuble Molitor’un bir parçası olarak Le Corbusier ve İsviçreli mimar kuzeni Pierre Jeanneret tarafından tasarlanmıştı. Bina 2016 yılında UNESCO dünya mirası listesine alındı.

Modernist apartman dairesi, Le Corbusier Derneği‘nin 50. yılı şerefine, Fransız mimar François Chantillon tarafından restore edildi ve ziyarete açıldı. Chantillion ve mimarlık stüdyosu, eseri orijinal görüntüsüne sadık kalarak restore etti. Le Corbusier’nin içinde yaşadığı yıllar boyunca değişen ve dönüşen 240 metrekarelik dairenin yaşadığı değişimleri yansıtmak için mimarlar çokdisiplinli bir ekiple çalışarak eskimiş malzemeleri yeniledi, dairenin renklerini, dokusunu ve termal koşullarını geliştirdi.

1968’de kurulan Le Corbusier Derneği, Le Corbusier’nin bilgisi ve eserlerinin korunması ve yayılması için çalışıyor. Bu çabalar arasında Maison la Roche, The Petite Maison at Corseaux ve Parisian Apartment gibi binaların ziyarete açılması; mimari çalışmaların korunması; sergiler; araştırmalara finansal destek sağlanması; satın almalar ve yayınlar bulunuyor. Le Corbusier’nin yenilenen apartman dairesi pazartesi, salı ve cumartesi günleri ziyaret edilebiliyor.

Kaynak: Design Boom

Fransız mimar Le Corbusier (Charles-Édouard Jeanneret) ve eşi Yvonne Gallis'in 1934-65 yılları arasında yaşadığı stüdyo apartman dairesi, iki yıl süren restorasyonun ardından yeniden ziyarete açıldı. Paris'te Rue Nungesser et Coli 24 adresinde yer alan daire Immeuble Molitor'un bir parçası olarak Le Corbusier ve İsviçreli mimar kuzeni Pierre Jeanneret tarafından tasarlanmıştı. Bina 2016 yılında UNESCO dünya mirası listesine alındı.

Yorum Ekle

Yorum yazmak için tıklayın

Yorumunuz:

e-Bülten Aboneliği