Haber Özeti
Tam Sürüm
Söz konusu Google Maps yorumları yasalara karşı olmadığı için kliniğin bütün çabaları boşa çıktı. 2014 yılında Avrupa ülkelerinde çıkan, ‘unutulma hakkı’nı anımsatan bu karar mahkeme kayıtlarına bakıldığında oldukça farklı olduğu gözüküyor. Avrupa’daki kurallar daha ziyade bireylerin özgürlüklerine dayanırken, Japonya’daki örneklerin küçük bir kısmı hem iş hem de bireysel ilişkilerden kaynaklanıyor. Google bununla ilgili olarak kullanım şartlarına bağlı kaldıklarını ve topluma karşı önemli bir hizmet gerçekleştirdiklerini belirtti.
Kaynak: TechCrunch
Google uzun süredir ‘yorum silmekle’ ilgili Japonya’da devam eden davayı kazandı. Buna göre aralarında popüler bir kliniğin de olduğu dört 'davacı' tarafından, Google Maps’te çıkan yorumları sildirmek amacıyla yapılan müracaatlar reddedildi. 2015 yılında yerel mahkemenin bir işletmeyi lekelediği için, yapılan 'yorum silme' kararına karşı çıkan şirket, şartlara bağlı kaldıklarını ve yaptıklarının önemli olduğunu belirtti. Bu dava, Avrupa'da yayılan 'unutulma hakkı' mücadelesine benzetilirken Japonya ile Avrupa arasındaki farklılığı da gözler önüne seriyor. Buna göre Avrupa'daki insanlar daha çok bireysel özgürlük konularına eğilirken Japonya'da ise gündelik ilişkiler ve profesyonel yaşam ağırlığını koyuyor.
Tek tırnak konusunda ısrarlısınız anlaşılan :)
Google bence bu tür konularda hızlı karar verip yorumun hemen silinmesi için çalışmalı.Yaklaşık 3 gün sürüyo 1 güne düşmesi gerek.
İnsankarın hakkında kötü yorum yapıyor ama silinmiyor
Yorum kötü oluyor silinmemesi
Söz konusu yorumlar silinmemeli
Genelde yapılan yorumların birçoğu asılsız olduğu için, firmayı da zor duruma düşürüyor.