Geleceğin oyuncağı: hologram

Oyuncak üreticisi Fisher-Price 10 yıl sonra çocuk yetiştirmenin nasıl bir deneyim olacağına dair bir video yayınladı.
  • Fisher-Price geleceğin çocukları ve ebeveynlerini nelerin beklediğini öngören bir video yayınladı.
  • Ebeveynliğin Geleceği adlı projede ekranların yerini hologramların aldığı görülüyor.

Future of parenting

ABD’li oyuncak üreticisi Mattel‘in bünyesinde faaliyet gösteren Fisher-Price, 10 yıl sonra çocuk olmanın ve çocuk yetiştirmenin nasıl olacağına dair bir video yayınladı. Görsel efektlerle dolu olan video, ileride tüm çocukların birer hayal dünyasındaymış gibi büyüyebileceğini öngörüyor.

Tasarım danışmanlığı firması Continuum‘un katkısıyla hazırlanan video, hayal gücünün fiziksel dünyayla iç içe olduğu bir gelecek sunuyor. Ebeveynliğin Geleceği adı verilen proje, dijital dünya ile iç içe yaşayan günümüz ergenleri ve gençlerinin 10 yıl sonra anne, baba olduklarında çocuklarıyla nasıl bir dünyada yaşayacaklarını hayal etmeyi amaçlıyor.

Sınırsız seçenekler

Projede hologramlarla etkileşimin ve yaratıcılığın gerçek hayata yansımasının gelecekteki önemi göz önünde bulunduruluyor. Boş bir zeminde hologramlarla oluşturulan şekillerin 3 boyutlu yazıcılar aracılığıyla gerçeğe dönüştürülmesi gelecekte günlük hayatımızın içine girmiş olacak. Belki de çocuklar hologramların her açıdan sınırsız dünyası dururken fiziksel oyuncakları yetersiz bulacaklar.

Günümüzde çocuklar arasında en popüler oyunlardan birinin, herhangi bir hikaye vermeden sınırsız ihtimaller sunan blok yerleştirme oyunu Minecraft olduğu düşünüldüğünde çocukların hologramların sınırsız dünyasını kolaylıkla benimseyeceği düşünülebilir. Sonuçta Minecraft’tan önce de ne işe yarayacağı tamamen çocukların hayal gücüne bağlı olan Lego‘lar vardı.

Bu gelecek tasvirinin, öğrenme sürecini bir bağlama yerleştirebildiğini böylece öğrenmenin çok daha kalıcı olacağını savunan Fisher-Price, bu sayede aile içi etkileşimin de artacağını düşünüyor. Herkesin önündeki ekrana baktığı günümüz dünyasının, herkesin çevresindeki hologramla etkileşime geçtiği daha aktif bir dünyaya dönüşeceği öngörülüyor.

1 Yorum

Yorum yazmak için tıklayın

Yorumunuz:

e-Bülten Aboneliği