Avrupa Uzay Ajansı, bir kuyruklu yıldız avcısı geliştiriyor

Avrupa Uzay Ajansı (The European Space Agency - ESA) önümüzdeki sekiz yıl içinde insansız bir “kuyruklu yıldız avcısı” roketi fırlatmayı planladığını duyurdu.

Haber Özeti

Tam Sürüm

Avrupa Uzay Ajansı (The European Space Agency – ESA) önümüzdeki sekiz yıl içinde insansız bir “kuyruklu yıldız avcısı” roketi fırlatmayı planladığını duyurdu. Bu proje, güneş sistemine giren daha önce görülmemiş kuyruklu yıldızların detaylarını yakalamayı hedefliyor.

Kuyruklu yıldız avcısı üç uzay aracından oluşacak: Bir ana ve iki daha küçük birim. Üç birim de kuyruklu yıldıza yaklaşmadan haftalar önce birbirinden ayrılacak ve  çekirdeği, gaz, toz ve plazma ortamı gibi, yıldızla ilgili farklı detaylayları toplayacaklar. Bilimciler toplanan bu verileri gök cisminin üç boyutlu bir modelini yapmak ve kuyruklu yıldızların kökenlerini incelemek için kullanacaklar.

Daha önce düzenli kuyruklu yıldızlar incelenmişti

ESA’nın insansız roketleri daha önceki görevlerinde, Rosetta (6.5 yılda bir gerçekleşiyor) ve Halley (76 yılda bir gerçekleşiyor) gibi güneş sisteminde düzenli olarak görünen kuyruklu yıldızları incelemişti. Yeni roket ise, güneşin dış alanlarını çevreleyen teorik bir gök cisim kuşağı olan Oort’un bulutundan gelecek bir kuyruklu yıldız hakkında bilgi toplayacak.

ESA’nın Bilim Direktörü Günther Hasinger, yeni görevin amacının daha önce keşfedilmemiş kuyruklu yıldızları keşfetmek olduğunu söylüyor. ESA, kuyruklu yıldız avcısını 2028’de dış gezegen araştırma aracı Ariel ile birlikte fırlatmayı planlıyor.

Kaynak: The Next Web

Avrupa Uzay Ajansı (The European Space Agency - ESA) önümüzdeki sekiz yıl içinde insansız bir “kuyruklu yıldız avcısı” roketi fırlatmayı planladığını duyurdu. Kuyruklu yıldız avcısı üç uzay aracından oluşacak: Bir ana ve iki daha küçük birim. Üç birim de kuyruklu yıldıza yaklaşmadan haftalar önce birbirinden ayrılacak ve  çekirdeği, gaz, toz ve plazma ortamı gibi, yıldızla ilgili farklı detaylayları toplayacaklar. Bilimciler toplanan bu verileri gök cisminin üç boyutlu bir modelini yapmak ve kuyruklu yıldızların kökenlerini incelemek için kullanacaklar. ESA’nın Bilim Direktörü Günther Hasinger, yeni görevin amacının daha önce keşfedilmemiş kuyruklu yıldızları keşfetmek olduğunu söylüyor. ESA, kuyruklu yıldız avcısını 2028'de dış gezegen araştırma aracı Ariel ile birlikte fırlatmayı planlıyor.

Yorum Ekle

Yorum yazmak için tıklayın

Yorumunuz:

e-Bülten Aboneliği