Andy Rubin’in yeni akıllı telefonu: Essential

İstediği gibi bir telefon bulamadığı için kendi telefonunu geliştiren, Android'in geliştiricisi Andy Rubin, Essential adlı yeni akıllı telefonunu tanıttı.

Haber Özeti

Tam Sürüm

Android’in geliştiricisi Andy Rubin, piyasadaki akıllı telefonların yetersizliğinden yakınırken, bu durumun biraz da kendi suçu olduğunu fark etmiş. İstediği gibi bir telefon bulamadığı için kendi telefonunu geliştirmeye karar veren Rubin, Essential adını verdiği yeni akıllı telefonu tanıttı.

Günümüzün en gelişmiş telefonları ile yarışabilecek özelliklere sahip olan Essential’da ilk göze çarpan şey ekranın genişliği. Telefonun ön yüzünü neredeyse tamamen kaplayan ekran, üst kısımda kamera için küçük bir alan, altta da kontrol butonları için bir şerit bırakacak şekilde tasarlanmış. Android’in ekranın üst kısmında sağ ve sol taraftaki alanları kullanıp ortayı boş bıraktığını düşünürsek, o alanı kameraya ayırmak akıllı bir çözüm. 2560×1312 piksel çözünürlük, herkesin beklentilerini karşılamak için yeterli.

Üst düzey performans

Telefonun teknik özellikleri de oldukça tatmin edici. 4 GB RAM ve Snapdragon 835 işlemci, oldukça hızlı bir deneyim sunarken, 128 GB depolama alanı da fotoğraf, video ve uygulamalar için geniş bir hareket alanı sağlıyor. Telefonun hem ön hem arka kameralarının 4K çözünürlükte video çekebildiğini göz önünde bulundurduğumuzda bu depolama alanına ihtiyaç duyulacağı açık. Ancak telefona sonradan hafıza kartı takarak depolama alanını artırmak mümkün değil.

Telefonun arka yüzünde 13 megapiksellik iki kameranın yanı sıra bir de parmak izi okuyucu bulunuyor. Bu alanda dikkati çeken iki farklı özellik var. Birincisi telefonun arka yüzünde bir logo bulunmaması. Fazlalıklardan kaçınma konusunda oldukça kararlı olan Rubin, telefonun herhangi bir yerine logo yerleştirmek istememiş.

Modüler telefon rüyasına dönüş

Telefonun arka yüzündeki bir diğer alışılmadık özellik ise modüler kullanımı mümkün kılan manyetik port. Bu alan, telefona yeni özellikler kazandıracak donanımların kolayca bağlanabilmesi için hazırlanmış. Örneğin, ön siparişle 50 Dolar’a alınabilen 360 derece çekim özellikli kamera buraya bağlanıyor. İşiniz bittiğine kamerayı buradan çıkarıp telefonu yine temel özellikleriyle kullanabiliyorsunuz. Manyetik port veri ve enerji transferine imkan verdiği için kablosuz şarjı da mümkün kılıyor. Google’ın Project Ara ile vazgeçtiği modüler telefon düşüncesi belki bu kullanışlı port ile yeniden canlanabilir.

Essential’ın en önemli özelliklerinden birisi de titanyum ve seramik kaplaması. Bu sayede piyasadaki tüm telefonlardan çok daha sağlam bir yapıya sahip olan Essential, kullanıcıların telefonu korumak için ayrıca kılıf satın almasını istemiyor. Titanyum kaplama, telefonu koruma konusunda yeterince başarılı.

Telefonun belki de en büyük eksiği 3,5 mm standart kulaklık girişi. Görünüşe göre Essential bu özelliği de fazlalık olarak görüyor. Bu sorun adaptörler ve kablosuz kulaklıklar ile çözülebilir.

Ev asistanı

Essential bu telefonun yanı sıra bir ev asistanı da geliştirdi. Essential Home adı verilen cihaz müzik çalabiliyor, sorularınızı yanıtlayabiliyor, alarm kurabiliyor ya da akıllı ev aletlerinizi kontrol edebiliyor. Essential Home, şirketin geliştirdiği Ambient işletim sistemini kullanıyor.

Ürünlerin piyasaya çıkış tarihi henüz netleşmiş değil ancak Essential Phone 699 Dolar’a ön siparişle satın alınabiliyor.

Kaynak: CNet, The Verge

Android'in geliştiricisi Andy Rubin, piyasadaki akıllı telefonların yetersizliğinden yakınırken, bu durumun biraz da kendi suçu olduğunu fark etmiş. İstediği gibi bir telefon bulamadığı için kendi telefonunu geliştirmeye karar veren Rubin, Essential adını verdiği yeni akıllı telefonu tanıttı. Günümüzün en gelişmiş telefonları ile yarışabilecek özelliklere sahip olan Essential yüksek çözünürlüklü geniş ekranı, yüksek performans sağlayan iç aksamı ve modüler kullanıma imkan veren manyetik portu ile dikkat çekiyor.

Yorum Ekle

Yorum yazmak için tıklayın

Yorumunuz:

e-Bülten Aboneliği